Condens in nieuwe erker (ondanks verluchting) HELP

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben enkele weken geleden een nieuwe erker laten plaatsen (je weel wel zo'n klein verandaatje aan de zijkant van het huis).
We hebben uiteraard voor glas met een K waarde van 1.1 gekozen, en om alle vochtproblemen tegen te gaan hebben wij een verluchtingsrooster over de ganse breedte (1,8 m) laten inbouwen.
Het was onze bedoeling om elke dag een paar uur te verluchten.
Na een paar dagen stelden wij vast dat net boven de rooster er ontzettend veel vocht was. Het hing er met dikke druppels aan.
Heb uiteraard onmiddellijk de aannemer gecontacteerd en die zei me dat de oorzaak was dat er door het rooster koude lucht naar binnen kwam en dat dat de condens veroorzaakte. Hij adviseerde me om in de winter het rooster dicht te laten (moesten we daarom verluchtingsrooster laten zetten ???). Heb dit geprobeerd, maar na een koude nacht staat de bovenzijde weer vol met druppels (en nog niet een klein beetje).
Weer de aannemer gecontacteerd. Nu zegt hij me dat, indien het rooster gesloten bleef, de oorzaak vocht in het huis is. Ja maar wat wil hij dan : we kunnen niet verluchten, want dan zegt hij dat het door de koude lucht is die binnenkomt, en we moeten verluchten want anders is er condens door vocht in het huis.
Het lijkt me een beetje zo'n type dat voor alles wel een uitleg heeft, en als leek kan ik daar weining tegen inbrengen.
Kan iemand mij AUB enige tips en/of uitleg geven.
Ik heb uiteraard ook foto's hiervan en wil je die graag doorsturen.
Alvast bedankt