Convectoren en condesatieketel ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Recentelijk heb ik gerenoveerd en een condensatieketel van het merk Renova Bulex F24E gehangen. Deze zou een 200m² verwarmen en een 14l/min warmwater geven.
Mijn huis was reeds voorzien van een zestal convectoren die een 60m² moeten verwarmen.
Even de settings: 1,5 bar waterdruk, 87°C cv-water en 58°C sanitairwater.
Problematiek:
sMorgens warmen de convectoren echt heet op tot de gevraagde comfort temperatuur (21,8°C gevraagd), maar later op de dag blijven de convectoren maar lauwtjes aanvoelen. De watertemperatuur van de ketel schommelt tussen 40-43°C en de kamertemperatuur geraakt maar tot 20,7°C. En dan is het nu nog niet echt aan het vriezen buiten.
Het sanitair water komt ook helemaal niet in de buurt van zijn 14 l/min, amper de helft denk ik. Temperatuur is na een tijdje wel ok.
Heeft er iemand een idee wat mijn probleem zou kunnen zijn?
Heb reeds gehoord dat er bij bepaalde merken van condensaatketels verscheidene instel programma's zijn, zoals bv speciaal voor convectoren. Weet iemand of dit voor mijn type ketel ook mogelijk is?

Mvg, Filip (Rec)

Reacties

Waarom is de fiscale- en/of de subsidieregeling voor het aanslagjaar 2007 veranderd als de condesatieketels voor mazout nog in een experimentele fase zijn?