CV op aardgas

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik weet dat er al veel is geschreven over de keuze van verwarmingselementen, maar toch zit ik persoonlijk met een aantal vragen.

Ik ben eigenlijk nog niet 100% zeker over de verwarmingsmethode die ik ga gebruiken, maar mijn voorkeur leunt toch naar de aardgas, met gewone radiatoren.Ik heb ook een openhaard voorzien in de living die samenloopt in een half open keuken

Maar sinds ik hier op het forum zit hoor ik niets anders dan verschillende klokken luiden over verwarmen en CV en allerhande kachels , dat ik op den duur niet meer weet waar de klepel hangt en ik aan alles begint te twijfelen.

Nu is mijn vraag wat is het meest aangeraden verwarmingsbron? ook rekeninghouden met het financieel plaatje en op een langere termijn bekeken?

Bestaat er zoiets als een als een combi ketel/toestel die zowel op aardgas als op mazout kan werken?( eventueel met kleine aanpassingen? )

Ik zou nu al een aantal zaken willen voorzien om later zonnepanelen of boiler te plaatsen op de zolder, welke dingen voorzie ik dan nu beter al?

Wie kan mij helpen met een rekenprogramma om te bepalen hoe goed ik geisoleerd heb en om te bepalen hoe sterk mijn radiatoren moeten zijn?

Kan men een aardgas boiler ook op de zolder plaatsen, juist boven de badkamer en vlak in de buurt van de keuken?

mvg