Cycloonfilter presteert ondermaats

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Ik sloot twee dagen geleden mijn regenwaterpomp weer aan met het idee, lekker geregend, we kunnen er weer een tijdje tegen en gisteren viel de put droog....

Ikke dus getest, met tuinslang in controleput van de regenwaterafvoer en wat blijkt, het meeste water verdwijnt in de riool een een klein straaltje 'pist' in de regenput. Ik had zo al mijn twijfels en nu zijn die bevestigd. Waarschijnlijk zit die filter niet 100 % waterpas, maar bij grote debieten moet toch het hele rooster nat worden volgens mij, met de tuinslabg kon ongeveer 1/3 bedient worden.

Het probleem is dat het water te makkelijk langs de rooster in de afvoer terecht komt. Ik dacht dus: als je daar nu eens iets konisch in zou plaatsen waardoor alleen het water dan boven de conus uit komt naar de riool stroomt, dan gaat het grootste deel van het water door het rooster in de put. Nadeel: de filter wordt minder efficient gespoeld, maar daar kan ik mee leven, dus wat meer manueel controleren.

De vraag was dus: hoe verwezenlijk ik zoiets? Iets waterdicht, conisch, stevig genoeg, mag niet kantelen, moet eenvoudig eruit te halen zijn voor een schoonmaakbeurt, moet netjes passen, mag een beetje spannen en wat zie ik daar in de garage: een speelgoed-emmertje van de kinderen... (ze weten het nog niet). Ik heb dat emmertje netjes afgesneden zodat het ondersteboven in de filter past, de bodem er uit gehaald (als overloop) en getest. En jawel: bijna alle water loopt naar de regenput. Laat het nu maar onweren....

Luc

Reacties

een omgekeerde bloempot in een cycloonfilter doet ook goed dienst + is iets zwaarder, alleen zorgen dat opening onderaan groot genoeg is.

Beste, ook bij mij is de aanvoer van regenwater onvoldoende. Er spoelt inderdaad veel te veel water naar de riool i.p.v. naar de regenwaterput. Ik zal hem dus ook maar regelmatig "zelf reinigen". Jammer want het was een van de duurste filters op de markt. Geeft mij totaal geen voldoening.