dakisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo
Ik heb een woning met een plat dak. Nu is dit dak redelijk geisoleerd, ongeveer 15 cm. Nu heeft de vorige bewoner het dak vernieud in 2000 en is in goede staat. Toch zou ik graag extra isolatie aanbrengen.

Is het mogelijk om bovenop de bestaande dakbedekking harde PUR platen van 15 cm te leggen, uiteraard voorzien van een nieuwe dakbedekking? Of krijg ik dan problemen met vocht in de isolatie?

Heeft iemand een ander alternatief? Bedoel een geheel nieuw dak is een mogelijkheid maar ook prijziger.

Alan

Reacties

hoi Alan,

ik zit hier ongeveer met hetzelfde probleem. de vorige eigenaar heeft een hellend pannendak gezet op het bestaande platdak waar roofing opzit. dit pannendak is niet geisoleerd en omdat ik deze zolder ruimte toch niet gebruik zou ik op het platte dak extra willen isoleren met glaswolrol of iets anders.heeft dit enig nut? ben jij ondertussen wijzer geworden? graag jou of iemand anders zijn deskundige mening want ben echt een leek

groetjes

Nooit een (hellend) dak ALLEEN met Pur tussen de kepers isoleren, dit alleen al omwille dat je anders de autos op straat precies voorbij uw bed rijden , isoleer alleen met ROTSwol (niet glaswol) vermits deze isolatie akoestich prima isoleert. Als ik een dak isoleer met kepers van 7cm dan duw ik er delta (rockwool of thermolan,...) platen tussen de kepers (7.5cm) en dwars op de keperbalken nog eens met gewone rotswolplaten (hardere) bevestigd met geplaficeerde nagels die men door een soort grote rondel van plastic (naam vergeten) in de kepers klopt. OVer de gyproc plofielen (afwerking) een dampscherm plaatsen als uw rotswol er geen heeft. M.a.w geluid onder een pannen dak is minstens even belangrijk als warmte, vermits een pannen dak geen muur is maar vol spleten zit