dakisolatie met Aleiso T-30

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben toe aan dakisolatie en heb het forum hierover geraadpleegd. ben veel wijzer geworden, vooral betreffende de noodzaak van een onderdak.

Ik heb een kunstleien dak (eternit) van 40 jaar oud. In prima staat, maar geen onderdak en geen isolatie aanwezig. Net als zovelen zou ik graag een prijsgunstige optie kiezen, ipv alle pannen eraf te laten halen.

Ik ben wel zoveel wijzer geworden dat ik of nu nog niet ga isoleren en verder ga sparen tot ik de pannen eraf kan laten halen, of een oplossing ga kiezen die op dit forum nog niet ter sprake is gekomen, voor zover ik heb kunnen vinden.

Kent iemand het materiaal Aleiso-T30?

Op de site http://www.cobosystems.be/cobodata/fr/agdisn0400017862 staat wat technische info hierover. Een lokale firma kan me dit leveren en beveelt het aan. Ik zou met dit materiaal direct tussen de kepers, of onder tegen de kepers aan, kunnen werken.

Het schijnt pas sinds 2002 op de markt te zijn en is onderdak + isolatie + dampscherm tegelijk. En dan slechts ongeveer 2 cm dik. (Dat zou overeenkomen met een 12 cm glaswol) Klinkt gewoon te mooi om waar te zijn, maar aan de andere kant gaat de techniek ook voorwaarts, dus waarom niet? 't Is ongeveer drie keer zo duur per vierkante meter als glaswol, maar als het echt zoveel makkelijker te verwerken is, is dat wel de moeite.

Heeft iemand hiermee ervaring?

Indien het een OK product is, is het dan beter om het tussen de kepers vast te zetten, of onder tegen de kepers aan? Of is het misschien enkel te leggen door de pannen te verwijderen?

Ignaz

Reacties

HalloIk heb uw vraag gelezen. Heeft u ondertussen zo een aleiso onderdak?Wij zijn aan het verbouwen en zouden ook opteren voor dit type isolatie. (Sommige kamers zijn afgewerkt en nu komt er een nieuw dak op.) Ik wil het dak niet te veel verhogen vandaar onze keuze.Heeft u hier goede ervaringen mee?MvgChristophe

christophe

je kan daar geen goede ervaringen mee hebben, dit soort zogenaamde isolatie is je reinste onzin.
zie ook WTCB, Testaankoop, etc.

hans d

Ik heb destijds gewoon voor 16 cm glaswol gekozen.
Na wat verder onderzoek naar het materiaal was ik destijds ook tot de conclusie gekomen dat Aleiso pure onzin is om als dakisolatie te gebruiken. Niet doen dus!

Het is een beetje vreemd dat mijn lokale firma zoiets wilde aanraden.

Dus gewoon 12 - 16 cm glas- of rotswol doen. Is goedkoop en werkt het beste.

Hallo wij hebben gebouwd met die dakisolatie en zijn hier heel tevreden over!
Wie zegt dat het de reinste onzin is. Niet geloven wij spreken uit ervaring.
Zoals bij de meeste mensen die juist gebouwd hebben waar niet alles direct tot in detail afgewerkt is, hebben wij er zelfs ons kasten van de rolluiken voorlopig mee afgedekt (de binnenkant). Het was de meest perfecte afsluiter. Ons ramen zijn de buitenkant zelfs nog niet opgespoten en ons huis nog niet opgevoegd. Ons gasverbruik lag de afgelopen winter zelfs laag dus waar haalt iemand die onzin om te zeggen dat die dakisolatie de reinste onzin is????? Laat ze maar zeggen, je moet het zelf ondervinden!
Wij zijn héééél tevreden. Een echte aanrader!

de testen die met deze producten zijn uitgevoerd vertellen genoeg
en denk er aan als je met deze folie je dak wenst te bekleden je niet in aanmerking komt voor de dakisolatiepremie!! het staat er duideijk in geformuleerd

 Ik heb 2.5 jaar geleden ook dakisolatie gestoken van Aleiso met zeer goede resultaten.

In de winter geen probleem , de ruimte blijft abnormaal lang zijn temperatuur behouden; vb: s'morgens word er verwarmt tot 21.2 °C, als ik thuis kom s'avonds  17.00 uur is de temperatuur binnen nog 18.7 °C. Buitentemperatuur is +/- 9 °C en de verwarming staat uit. Dit vind ik al dit goede resultaten.

Verder  heb ik een ruimte die bijna in oppervlakte hetzelfde is, geisoleerd met 12cm glaswol en hierbij merk ik  dat de ruimte veel sneller afkoelt dan de ruimte die met aleiso geisoleerd is. 

Ieder zijn mening, maar ik heb de mijne....

Mvg,

JVR

 

 

JVR, als uw ruimte bij een buitentemperatuur van 9°, 2.5° afkoelt op een halve dag, dan noem ik dat 'abnormaal SLECHT geïsoleerd'.

Ga uw grappen ergens anders vertellen aub.