dakrenovatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Graag kreeg ik uw mening over volgende vragen:
Ik heb al veel interessante dingen gelezen op jullie forum, maar zit met een moeilijke combinatie van plat en schuin dak. Ziehier de situatie:
Ons dak bestaat uit een ‘schuin dak’ met vooraan (zuiden) en achteraan (noorden) een dakkapel = ‘plat dak’ (lichtjes hellend wel) van ongeveer 15 m² elk, momenteel in zink (met vermoedelijk daaronder een laag stro...?), en vanbinnen houten planken. Verder ligt er een houten (vezel?)plaat = vloer zolder en = 1/2 plafond van elke kamer). Hier zal een condensatieketel komen te staan en de rest zal eventueel dienen als bergruimte (geen bewoonbare ruimte dus)
In het schuine gedeelte zullen we een onderdak in Celit of Guttex laten plaatsen.
-Is het beter om dan het platte dak ‘langs buiten’ te isoleren? Hoe?
Er kan maar een 6 à 8 cm bij, wat de hoogte betreft!
En, mag je dan nog verder binnen isoleren? We hebben daar 18 cm ruimte tussen de balken! Hoe? Met lucht-spatie of niet? + damppapier!
-Of, is het beter om uitsluitend aan de binnenkant, tussen de balken (van 18 cm diep), te isoleren? Zo ja, wat doen we dan met de (kapotte) zink aan de buitenkant?
Of, isoleren we het schuine gedeelte ( waar de condensatieketel komt), balk = 9 cm , en dan verder een stukje horizontaal waar het plat dak is? (zonder de houten vloer van de zolder mee te isoleren, of wel?
-OF, is uitsluitend (18 cm) horizontaal ( = volledig plafond kamers, met 1 muur als verticale scheidingswand tussen de 2 kamers in het midden) isoleren voldoende?
Ik denk dat er steeds koude bruggen inzitten…
Belangrijk: de ene kamer (noorden) wordt een badkamer.

Vriendelijke dank,