databank van bekwame bouwpartners

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
Als toekomstig verbouwer ben ik sinds een tweetal maanden een zeer enthousiast bezoeker van dit forum geworden. Een regelmatig terugkerend onderwerp is enerzijds de zoektocht van leken naar goede vaklui, en anderzijds de waarschuwing voor de vele knoeiers die in de bouwsector rondlopen. Daarom vroeg ik me af of we met deze vraagstaart geen ‘databank’ kunnen opbouwen van betrouwbare referenties.
Dit kan zo gaan: wie een aanrader heeft post hieronder een bericht dat vermeldt: “ik woon in X en heb goede ervaringen met de firma die mijn dak vervangen heeft/mijn nieuwe ramen geplaatst heeft / mijn verwarming geplaatst heeft / …, wie geïnteresseerd is, kan mij contacteren via email”
Concrete gegevens worden zo alleen aan de geïnteresseerden doorgegeven, zodat geen reclame gemaakt wordt. Uiteraard is dit systeem niet feilloos, niets belet natuurlijk dat firma Y zelf een bericht plaatst (waarom denk ik ineens aan namen als Funs Fiddelers of Rahaf?), maar ik denk dat iedereen die energiezuinig wil leven, bouwen of verbouwen sowieso heel wat te lezen heeft op dit forum, en op die manier min of meer vertrouwd raakt met de betrouwbare vaste klanten van het forum en anderzijds figuren die alleen zichzelf komen promoten.

Doen?

Joost