DHZ Zonne Installatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hi,

Ben de voorbije week druk bezig geweest met het zoeken naar veschillende soorten zonne collectoren en zonneboilers.
Op mijn zoektocht ben ik een paar DHZ installaties tegengekomen. En daarmee bedoel ik niet dat je een volledige kit op je dak plaatst. Maar wel degelijk alle onderdelen zelf zoekt en samenstalt. Het is zelfs niet zo moeilijk om zelf een zonnecollector te maken!!
Heb hier een paar gedetailleerde handleidingen in het engels om zo'n collector te maken.
Zijn er hier soms bezoekers die zelf zo'n experiment gewaagd hebben?

Mvg,
Leo

PS: Ik was me ook een paar bedenkingen aan het maken voor het gebruik van zonnecollectoren voor de cv. In de winter wordt het water immers niet zo warm als in de zomer. Dus als je pakweg 40°C kan halen op een winterdag. Dan moet je retourtemperatuur van je cv kleiner zijn dan 40°C. Anders heb je geen winst maar verlies want dan warm je de zonneboiler op met rT water van je cv. En nog een bedenking: Een condenserende ketel presteert het beste met een zo laag mogelijke rT temperatuur dus als je de rT van 30°C dmv een zonnecollector op 40°C krijgt, gaat de ketel "minder" goed presteren. Graag jullie bemerkingen.