dichtheid minerale wol

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

beste allen,
enkel heel praktische vraagjes omtrent de aangewezen dichtheid van minerale wol voor verschillende toepassingen:

-voor een spouwmuur met gedeeltelijke vulling (2 lagen van 75mm gevolgd door luchtspouw van 30mm): ik las op het forum verschillende pleidooien voor een dichtheid van minstens 45kg/m3, maar gaat 35kg/m3 echt verzakken ? er is een merkelijk prijsverschil...

-voor een dubbele laag van 2 x 75mm tussen houten kader (2e laag dwars op 1e natuurlijk; afwerking met houtwolplaat en houten bekleding): ik veronderstel dat de platen een beetje moeten klemmen tussen de houten balkjes, dus geen te hoge dichtheid (35kg/m3 ok ?); maar, gaan de platen dan verzakken (het gaat over een gevel van 6m hoog), of moet ik zowiezo horizontale tussenregels plaatsen in het kader met vertikale balken om verzakking te voorkomen ?

-voor isolatie onder uitkragende gewelven (2x75mm tussen houten kader): kan hier de isolatie niet verzakken en gebruik ik dus iets heel lichts (in glaswol zijn er rollen van rond de 20kg/m3) ?

sam