doorbuigende kepers dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste forummers,

bij de verbouwing van ons rijhuisje zijn we er op advies van de architect altijd van uit gegaan dat het dak volledig vervangen moest worden, omdat de kepers (vooral de nok) lichtjes doorbuigen (overspanning van 6 meter).

Nu de eerste prijzen binnenkomen en we de binnenbekleding van het dak aan 't wegnemen zijn, stel ik mij de vraag of dit vervangen echt noodzakelijk is. Het hout van de kepers en de tengellatten ziet er nl. nog redelijk goed uit (moet wel nog eens grondig inspecteren op beestjes).

Opkrikken en ondersteunen van de kepers is volgens onze architect niet aangewezen, omdat ze zouden loskomen uit de zijmuur. Uiteraard willen we wel een mooi recht dak met nieuwe dakpannen (de oude zijn echt aan vervanging toe).

En dan nu de vraag : is het voor een dak(schrijn)werker mogelijk om die (lichte) doorbuiging op een of andere manier op te vangen of uit te vlakken, en zo ja, hoe ? Of gaat ons dit meer aan uren kosten dan het vervangen van de hele handel ?

Bedankt alvast,

Wout