Draagkracht "poutrelle"

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Heb een klein probleempje en hoop eigenlijk een beetje op de bereidwillig van een deskundige onder jullie, meerbepaald een bouwkundig ingenieur.
Om de nieuwe aanbouw van onze woning te realiseren moet een poutrelle gestoken worden. Die komt in de zijgevel. De gevel is 7m lang en er blijft aan beide zijden 0.6m staan. Alles daartussen, tot op een hoogte van 3m, MOET weg. Het enige wat dan nog op de poutrelle zal rusten is de topgevel (7m lang en 3.5m van de poutrelle tot de nok)en een deellast van het zadeldak. De muur bestaan uit een dubbele baksteen ong. 20cm dik. Er komt geen verdiep op, het wordt binnen een open ruimte van vloer tot nok.
Nu had ik graag geweten hoe dik (en zwaar) de poutrelle moet zijn om deze last te dragen.
Vandaar dat ik hoop op een ingenieur met het hart op de goede plaats die mij hier soelaas biedt.
Bedankt bij voorbaat. Indien meerdere gegevens nodig kun je me gerust mailen of op dit forum vragen natuurlijk. Nogmaals bedankt.
Yoeri.