Draineren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi,

Ik weet dat het draineren van grond niet echt te maken heeft met energie maar ik hoop toch een antwoord te krijgen. Ik zal wel zien zeker :-)

Hoe ga je nu best te werk. Grondwater (zeker in de winter) staat bij ons heel hoog. Nu, in deze periode, staat het grondwater tot aan de oppervlakte. Het kan mij eigenlijk niet zo schelen dat we een heel vochtige grond hebben maar dit is een beetje te erg. Draineren moet dus gebeuren als we ook op vochtige dagen in onze tuin willen lopen.

Ik zou die buizen met kokos erond gebruiken maar hoe plaats ik die het best. Mogen die gewoon in de grond gestopt worden zo'n 80cm diep of moet dit iets minder diep en in een "bedje" van keitjes gelegd worden ofzo ? Iemand hier reeds ervaring mee (wel om zelf te doen, kraantje huren natuurlijk).

Bedankt,
Yoeri.