Dringende last-minute vragen over werkplaatsopbouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo allen,

De bouw van onze nieuwe werkplaats wordt onverwacht snel gestart en we hebben nog een last-minute herontwerp van het geheel moeten doorvoeren daar het geplande houtskelet té veel problemen stelde i.v.m. windverband door de grootte van de overspanning (een ruimte van 10x7,5m en 3 meter hoog zonder kolommen).

In plaats daarvan nu muren met silicaatsteen 14cm gelijmd, daartegen 3x6cm rotswol in balkenroosters en houtvezelplaat. Daarrond luchtspouw en tenslotte (binnen 6 maanden pas) een gelijmde gevelsteen.
Het dak is met tji of fji liggers, cellulose, planken, 4cm EPS en EPDM.

Het probleem is de vloeropbouw. Die moet machines (draaibank e.d.) en een voertuig kunnen dragen. Door de moeilijke bereikbaarheid van het geheel willen we het aantal tussenkomsten van een betonpomp te vermijden (centjes hé).
Daarom dit voorstel:

Eerst PE-folie, 20cm beton op volle grond, alle electriciteit en koud water uitgevlakt met 5cm argexkorrels (die ik zelf kan instorten), dan 10cm EPS200 en tenslotte opnieuw een PE-folie en 12cm gepolijste chape.
Mijn probleem is dat ik nergens kan vinden of die argex de druk aankan en niet voor zettingsproblemen gaan zorgen als ik er met een ton en half binnenrijd??

Tweede probleem, de verluchting van het geheel...
Wie heeft er een goede suggestie om die open ruimte (die wordt verwarmd met een pelletskachel) te verluchten zonder een erg dure balansventilatie te installeren. Zoals gezegd, dit gebouw staat los van de woning en kan dus niet van de daar geplande AWW en balansventilatie genieten.

Alle hulp is welkom want de bouw start al op 13 december!

Mvg,
Bart