droog-kast

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Ik begin er maar een nieuwe tread voor.

Ik heb geen actieve of balansventilatie, wel een klassiek passief ventilatiesysteem (invisivent aanvoer- twee stuks in droge ruimtes (living en bureau, afvoer in natte berging door muur moet nog worden geboord (wasmachine en droogkast) en een afvoer voor WC en badkamer met pijp naar verluchtingsschoorsteentje op het dak.

Het principe van de droog-kast staat me wel aan en ik heb een technische koker om alle leidingen en afvoeren van in de garage naar de verschillende niveau te brengen. Met die koker is zuinig omgesprongen waardoor ik in totaal ongeveer 30 cm verlies in de breedte, er blijft ongeveer 75 cm over, 30 cm diep, 2,50 hoog.
Dit is in mijn woning misschien wel de ideale locatie voor een droog-kast.

Nodig:
aanvoerrooster uit garage
ventilatorke (liefst te regelen)
afvoer ?

bovenkant van de kast komt uit op zolder, er kan eventueel een aansluiting voorzien worden, liefst met een bochtje naar de onderzijde van de dakoversteek (30 cm - noordzijde).

Is dit een zinvolle optie ? Volgens mij moet die afvoer zeer goed kunnen worden afgesloten.

Terwijl ik aan het schrijven ben, dacht is, geen plaats aan de afvoerkoker door het dak, maar dat klopt niet. Op zolder is er plaats zat en kan een droog-kast net naast de afvoer worden geplaats (buis los en nog een aftakking maken is geen probleem). De zolder ligt buiten het geisoleerd volume (zodra het trapgat dicht is). Is dit misschien een beter locatie ?

Commentaar en/of tips welkom.