dubbele raam - voorzetramen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo

In onze niet echt goed geïsoleerde woning hebben wij aan de noord-oostkant een grote glaspartij met gewoon dubbel glas. Die zorgt overdag voor een koud gevoel in de woonkamer. Doordat er 's avonds en 's nachts dicht bij het glas aansluitend ook nog een dik gordijn hangt, hebben wij 's morgens vaak last van condensatie.
Wij vragen ons af hoe we dit probleem op duurzame wijze kunnen verhelpen.
Het standaardantwoord op dergelijke vraag is, zo denk ik : het glas eruit kieperen en vervangen door verbeterd dubbel glas. Het is evenwel de vraag of dit voor ons een duurzame oplossing is : het glas is nog maar 5 jaar oud en eigenlijk in perfecte staat.
Wat te denken van een extra raam (met eventueel verbeterd dubbel glas) ? Zijn er esthetisch verantwoorde systemen op de markt ?
Of bestaan er deugdelijke en betaalbare voorzetramen ? Zo iemand mij een interessante fabrikant of een goede aannemer in het Gentse kan aanbevelen, dan ontving ik heel graag deze informatie via e-mail.

Groeten

Gerda Andries