Duurzaam en toch betaalbaar isoleren jaren 70 huis.

Ons huis uit de jaren 70 moet van grond tot dak geïsoleerd worden. Wij vinden het moeilijk om hier juiste keuzes te maken. Binnen, buiten, materiaal? Het is gemakkelijk om voor de meest voor de hand liggende crepi optie te gaan, maar we zouden heel graag samen zitten met een bedrijf dat ervaring heeft in het duurzaam isoleren. Wie is/kent iemand? 

Reacties

Veel mensen die bouwen/verbouwen maken de reflectie dat ze bij een enkel bedrijf terecht moeten kunnen voor hun werken.  Dat is ook het succes van sleutel-op-de-deur bedrijven.  

Maar zo werkt de bouw eigenlijk niet.  Of beter; als je zo werkt kom je veelal op een duurdere uitvoering en met beperkte technische opties.  

Je werkt beter met architect die een plan uitwerkt en individuele aannemers.  Voor isolatie vind je bv dikwijls bedrijven zeer goed in isoleren van gevels maar die dan niet je dak isoleren.  En hoewel een architect niet strikt nodig is, is het niet slecht bij zo een volledige energetische verbouwing die toch te betrekken.  Van de architect heb je dan een 'duurzaam' bestek waarmee je dan naar verschillende aannemers kan stappen.  Maar veel mensen hebben idd niet de reflectie bij isolatiewerken een architect aan te spreken.  

Over wat mogelijk is, je kan altijd eens starten bij https://mijnenergiehuis.be/  om een aantal mogelijkheden te overlopen.  

Wil je concreet tips van aannemers/architect/... geef je best je regio op.

Het advies van Waldtech over het masterplan klopt om later uitgevoerde isolatiewerken niet te moeten af breken. Er wordt ook nogal wat isolatie-onzin verkondigd door heel velen dus wees op uw hoede. Roger kan alles en dat geldt ook voor iedereen maar dit klopt slechts met veel tijd en veel boterhammen. Hou rekening dat een dergelijke project héééél véééél kennis vereist! Dus eerst intens veel leeswerk verrichten en info verwerven en dit kan heel snel gaan. En pas dan een bouwbeurs bezoeken zoals Batibouw van 14 tot 19 maart. Denk ook, zoals Walter-8 aanbeveelt, om dan een architect aan te spreken. Maar eigen kennis is macht of beter gezegd, dat kan u veel geld en leed besparen want er lopen veel charlatans rond die staan te springen om voor u te werken of eerder uit zijn op uw geld. Laat u niet opjutten door stijgende prijzen. Betaal NOOIT  NOOIT NOOIT voorschotten die u een ongemakkelijk gevoel geven. Nu ter zake: beschrijf eerst kort hoe de woning uit de jaren zeventig er uitziet?