duurzame opdrachtgevers?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Bij nalezing op het bbl-forum (e.a.) blijkt een veel voorkomende vraag: "waar vind ik in godsnaam architecten producten, uitvoerders/aannemers met interesse voor duurzaam, ecologisch, energiebewust bouwen ?"

Als architect vraag ik me wel vaker af "waar vindt de bouwprofessioneel opdrachtgevers/klanten met interesse voor duurzaam, ecologisch, energiebewust bouwen ?" Kunnen daar geen lijsten voor bestaan? Deze zijn makkelijk op te stellen gezien er geen kwaliteits-evaluatie dient gemaakt. De bouwprofessionelen gespecialiseerd ter zake kunnen gericht kandidaat klanten aanschrijven, minder papier aan reklame verprutsen, gerichter werken en zo meer tijd voor uw project overhouden,... En gezien architecten geen reklame op grotere schaal mogen voeren, kunnen ze gericht geïnteresseerden contacteren.

Heel vaak discussie over het aanbod aan "duurzame bouwprofessionelen", doch kan ook de vragende partij zich niet verenigen?

bart cobbaert, architect