Ecologisch alternatief voor de verplichte betonnen putten?

Hoi! Ik start binnenkort met de bouw van een tiny house van 33m2 op mijn eigen stukje grond, en moet verplicht een regenwaterput van 5000 liter en een septische put plaatsen. Heeft er iemand weet van een  leverancier van regenwater- en septische putten in een ecologische beton? Ik vind enkel leveranciers van putten in reguliere beton of in kunststof. Nochtans bestaat er wel een ecologische versie van beton.

Dank voor jullie reactie bij voorbaat!

Liesbeth

Reacties

Het is een interessante vraag.  Geen idee of dit bestaat.  

Je hebt natuurlijk altijd de optie de put zelf ter plaatse te maken in ecologisch beton.  

Kan je die grote regenwaterput dan niet gebruiken als kelder onder je tiny house? Met een kleiner geval ernaast als echte regenwaterput.

Ps; ik ben wel benieuwd naar een referentie van 'ecologisch beton'.  Op zich is dat een contradictio in terminis; de productie  van cement voor  beton vraagt gewoon veel energie.  Buiten dat je dat met veel "groene energie" gaat produceren kan ik me geen ecologisch versie voorstellen.  

Tenzij dat je bv cement door iets als vulkaan as gaat vervangen.  Maar dat hebben we hier in de buurt ook niet ;-).

De enige referenties die ik vind van "ecologisch beton" gaat over hergebruik.  Maar geen idee of dat ook terug als gewoon cement/beton is of als vulling bij bepaalde constructies als bv wegen,  eerder dan een echt constructiemateriaal.