ecologische architecten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag Bjorn, Stefaan, Dirk e.a.

Nu de eindejaarsfeesten achter de rug zijn ben ik er terug.
Eerst en vooral een gelukkig nieuwjaar.

Zoals jullie weten zijn we van plan om buiten het metsen bijna alles zelf te doen. We kennen ook een architect die voor ons het plan zal uittekenen. Dit is echter een conventionele architect die niet vertrouwd is met ecologisch bouwen. Hij staat er wel voor open. Nu loop ik de laatste dagen ernstig te twijfelen of het niet aangewezen is om een ecologische architect onder de arm te nemen. Mijn grootste contra is uiteraard de prijs. En aangezien ik mezelf toch uitgebreid aan het 'scholen' ben ... . Die architect die we kennen doet het voor een vriendenprijs... .
Hoe zit het eigenlijk bij jullie ? Hebben jullie alles zelf uitgezocht of een ecologische architect genomen ?
Weet iemand eigenlijk wat er allemaal wettelijk verplicht is i.v.m. de architect ? Want ik heb horen zeggen dat het officiele plan door een architect moet getekend worden maar dat je achteraf volledig alles zelf kan doen. Elders lees ik dat deze werkwijze niet wettelijk in orde zou zijn.

Erik