Elektrisch verbruik Atag

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Energie te koop!

Tijdens een energie woede aanval zijn we beginnen meten op de Atag Blauwe Engel (solo) naar z'n elektrisch energieverbruik.
Het toestel bedient twee kleine (3 m2) muurverwarmingseenheden en verzorgt het sanitair warm water in combinatie met een zonneboiler. Deze geeft tijdens deze grijze tint dagen weinig pit af. Om de aan uit regeling nog te verlagen in frekwentie werd er met een tussenvoorraad vat van 50 liter gewekrt waar tevens een ww zit in verwerkt. (zo kan er ook nooit sprake zijn van slibvorming in de ww van de Atag door het oxidatie effect van ijzer in het circulatiewater van de muurverwarming. Deze oxidatie kan natuurlijk wel plaats vinden in de PE buizen van de muurverwarming zelf maar door deze op lage temp te laten draaien (tussen 25 en 35°C) zal dit zeer langzaam gaan.
Maar...........en nu komt het: omwille van deze tussenboiler en afvlakversie is er een tweede circulatiepomp nodig. (een 35 Watt roestvrijstalen versie van Grundfoss). momenteel draait de installatie continue met een veranderlijke temp vh ingaande water.

Per dag wordt 3.4 KWh elektrische energie verbruikt door de twee pompen en de regeling van de Atag.

Als je dit op jaarbasis bekijkt (stookseizoen ong 4 maanden) komen we aan een behoorlijke rekening uit. Heeft iemand idêeën voor een goedkopere regelwijze van het verwarmingscircuit zonder in te boeten aan comfortgevoel in de woonruimte?

We zijn zeer benieuwd naar zuinige oplossingen. Onthou, m'n levensgezellin zegt steeds; je regelt hier 't systeem zoals je 't zelf wil, maar 't moet hier aangenaam warm zijn.