energiebewuste woning ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik zou op een stukje bouwgrond van 600m2 een open bebouwing willen bouwen. Heel beperkt in grootte (voor 1, max. 2pers).
Ik had reeds info ingewonnen bij de firma Finwood Belgium (St-Niklaas)die Finse blokkenhutten bouwen. Ik ben een woning gaan bezoeken in Lembeke. De totale sfeer van back- to-basics sprak mij heel erg aan (ik ben reeds een 8tal jaar bezig met milieu, biovoeding, gezondheid en de daarbij horende levenswijze).
Gisteren heb ik een bezoek gebracht aan de MileuAdvieswinkel te Gent en die gaven mij een folder over Passiefhuis-Platform vzw. Deze middag ben ik direct naar hun site gaan zien en zodoende ook op deze forum terechtgekomen. Het is een hele verademing dat er zoveel mensen met kennis van zaken aan deze forum meewerken. Vrij en eerlijk in hun gedachten.
Heeft iemand van jullie ervaring met Finse blokhutten die bestaan uit Finse dennenblokken van 15 tot 20 cm dikte. Ik weet thans niet wat de k-waarde van zo'n systeem is, maar een vriendelijke heer uit de MilieuAdieswinkel bevestigde mij dat die niet veel lager zou zijn dan een traditionele woning.
Ik heb reeds versch. artikels gelezen uit de forum en in feite is het wel juist wat de meeste onder jullie opmerken. Men beperkt beter het energieverbruik dan dat men al zijn geld investeerd in alternatieve bronnen vandaar mijn optie naar een passiefhuis. Ik ben zeker van plan om op 11 juli een bezoek te brengen aan de woning in Heusden.
Ik zie jullie reactie vol levensvreugde tegemoet !