Energiecentrales en waterstof

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

In tegenstelling tot verschillende berichtgevingen en brochures veronderstel ik toch dat het elektrische rendement van een energiecentrale zeer hoog is en dat alle massale verliezen vooral te wijten zijn aan het op- en neertransformeren (op naar 350.000V en neer naar 220V) en het transport. Het rendement bij omzetting van elektriciteit naar waterstof zou op ongeveer 80% liggen.
Hieruit veronderstel ik dat waterstof beter is als energietransport dan hoogspanningsmasten.

Heb ik iets over het hoofd gezien?

Reacties

Beste Tom,

Ik kwam toevallig uit bij u bericht en zie dat dit al enige tijd geleden gepost is. Nu het probleem op zich is idd niet de electrolyse maar de omzetting van het waterstof naar elektrische energie. Voor een waterstofcel van 3watt betaal je momenteel 200 dollar. Met 3 watt stuur je niet eens 1 lamp aan dus daar knelt tot op vandaag nog steeds het schoentje.

Jan,

 

Ben een tijdje van het forum weggeweest.

Omzetten naar elektriciteit is inderdaad duurder dan omgekeerd.

Ik ben blij dat je schrijft ' tot op vandaag'.

We hebben dus een doel voor de toekomst.

Met vriendelijke groeten,

 

Tom Bekaert

Er wordt een enorme prijsdaling verwacht wanneer de auto-industrie overstapt naar fuelcells (volgens producenten 2015 a 2018).

Waterstof is in mijn ogen DE toekomst maar dan moet er echt gewerkt worden aan het rendabel krijgen van de fuelcells.