EPDM omdakrand heenvouwen en 50 cm dakoverstek aan de onderkant ook met EPDM bekleden: goed ifdee of niet?

Mijn nieuwe tuinhuis heeft een plat dak met 50 cm overstek. Ik heb mijn EPDM groter gekocht omdat ik het multiplex van de dakoverstek aan de onderkant ook met EPDM wil bekleden, tot aan de wanden van het huis. Maar nu begin ik te twijfelen of het wel een goed idee is: hout wat helemaal ingepakt is kan niet "ademen", en dat is niet gunstig. Aan de andere kant zou het dat hout (multiplex onderkant dakoverstek) juist kunnen beschermen tegen weetsinvloeden, en ziet het er netter uit. Behalve de vloerplaten en dakplaten is alles hardhout. Zo'n multiplex dakoverstek steekt dan een beetje schril af tegen de rest (kan het natuurlijk ook donker beitsen). Wat denken jullie?

Mvg,

Serge

Reacties

Ifdee 😂. Nieuw hier en kan de editknop nog niet vinden. Een mooie binnenkomer.

weetsinvloeden 😆😆😆

De edit-knop: zoek even op de pagina op 'bewerken' ;-).

=> EPDM mooier als afwerking?  Ik zou zeggen van niet.  Er is een reden waarom bij een vijver ze goed hun best doen de EPDM folie goed te verbergen in de afwerking... (want het is niet mooi ;-)).

Mijn ervaring met zo een oversteek: hout dat aan zo een oversteek zit gaat zeer lang mee.  Er komt geen regen en zon op, het kan altijd uitdrogen... ; bij de ouderlijke woning hangen de dennenhout planchetten van de oversteek er toch al 40+ jaren zonder al te veel onderhoud.  Als je kwaliteitsmultiplex neemt/nam, zal die wel de leeftijd van het tuinhuis wel meegaan.  En in mijn tuinhuis met plat dak, waar ik OSB gebruikte voor het dak met gelijkaardige oversteek, ziet die OSB van de oversteek er nog uit als nieuw na 10 jaar (kan dat al zo lang zijn...?)

Ik zou de EPDM dus enkel gebruiken waarvoor hij bedoeld is: als dakbedekking.