Fabrikant/installateur wandverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste forumlezer,

Ik ben al een jaar op zoek naar een de geschikte verwarming voor mijn woning (alleenstaand, silicaatsteen, 10cm glaswol in muur, 20cm in dak, K1,1 ramen).

Mijn gevoel zegt me dat muurverwarming de meest comfortabele oplossing is. Vloerverwarming vind ik onuitstaanbaar (brandende voeten) na verschillende huizen bezocht te hebben (doe geen moeite om mijn mening hieromtrent proberen te herzien).

Het probleem tot nu toe is dat ik na een jaar zoeken nog altijd maar 1 installateur heb gevonden die mij zonder boe of ba een offerte gemaakt heeft die dan ook nog eens zeer goed meevalt van prijs. Alle andere installateurs die ik contacteerde zeggen mij dat ze er niet willen aan beginnen of ze komen nooit terug met een offerte. De laatste installateur zei me zelf dat geen enkele van zijn leveranciers (inclusief groten zoals Velta ea) hier garantie wou geven voor volledige verwarming via de wanden!

De ene offerte die ik heb betrouw ik niet voor 100% en ik kan niet vergelijken met andere. Blijft mij dus als enige alternatief over om toch maar naar klassieke verwarming te gaan???

Graag jullie input en voor de professionelen onder jullie: dit is je kans!:-)

Mark

Reacties

Wij gaan voor VV. Onze architect raadt aan om wachtleidingen te zetten voor LT-radiatoren, als bijverwarming. Nu vroeg ik me af of het zinvol is om 3,5m² wandvoorziening te voorzien (in de hoop ter vervanging van die radiotoren). Of is de oppervlakte te klein om die moeite te doen?
Ik heb begrepen dat wandverwarming toch een beetje een hogere temperatuur heeft als VV. Is het kostelijk om 2 verschillende temperaturen te hebben?

Groeten,
Liev