Gasketel Frisquet

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

heeft er iemand al gehoord over frisquet(frans merk).
Namelijk de hydromotrix

Reacties

Ik heb sinds 1998 een Frisquet "Hydromotrix 32kW" ketel. Hij heeft inderdaad steeds ±20l watervoorraad op temperatuur. Hiermee wordt ook het sanitair warm water gemaakt (doorstroomprincipe). Hij heeft een koperen ketel en dito leidingen (zeer goede warmteuitwisseling). Tot nu toe hebben wij er geen problemen mee gehad. De aankoopprijs vond ik wel vrij hoog. Indien ik er evenwel nog een voor een zacht prijsje kan bemachtigen zo ik er nog een voor bij mijn zoon willen., Dus toch wel tevreden.

Het zou zeer zeer dom zijn om nu nog zo'n ketel aan te kopen en geen condensatieketel te nemen. Deze ketel zal tussen de 20 en 40% meer verbruiken dan een goede condensatieketel.

aan beckers.

Zou de intergas prestige laten voor wat hem is.

Beter de gewone kompakt (condensatie) ketel kiezen. Deze heeft het vermogen om zowel bij warm water produktie als bij verwarmingsvraag te condenseren door zijn unieke opbouw.

De prestige levert tov van de vergelijkbare komfort30/36 slechts 3 l water/min meer.

Als je met 9 L warm water per minuut van 60°C niet voldoende is zou ik je adviseren om gewoon een boiler te plaatsen naard ge solo ketel van intergas.

(Er zijn natuurlijk nog andere merken, maar doorstroom principe voor warm water heeft steeds een beperkt comfort)

aan Herman,

Contacteer de verdeler: Peersman N.V tel: 03/475.10.29.
Leg het even uit en waarschijnlijk krijg je wel een interessante prijs.