gebruikservaring met vloerverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste allemaal,

Ik ben volledig overtuigd van de technische schoonheid van een vloerverwarming (stralingswarmte, energiebesparing door lage temperatuure, etc.). Ik zou echter graag eens de ervaringsgegevens horen van mensen met vloerverwarming (met of zonder bijverwarming of 'comfort'verwarming).

Ik heb vorige week gelogeerd in het huis van mijn ouders, met alleen maar vloerverwarming, en ik had kou. Dit kwam weliswaar omdat mijn ouders veel tapijten op de vloer hebben liggen, en er mijns inziens ook nog eens een aantal onaanvaardbare koudebruggen in die woning zitten, maar toch... Voorheen woonden mijn zus en schoonbroer in dat huis, en zij hadden geen kou, maar wel te warm in de tussenseizoenen. Zij zouden nooit meer vloerverwarming in hun huis willen, tenzij mogelijks nog met bijverwarming. Mijn schoonbroer beweerde overigens dat de enigen die hij kent die tevreden zijn van vloerverwarming, allemaal bijverwarming hebben. Ondertussen is mijn vrouw er allang niet meer gerust in, en heeft ze bovendien nog schrik voor een potentieel toekomstig lek in onze potentiele vloerverwarming... Graag jullie ervaringen als bewoner van een huis met vloerverwarming!

Nu lijkt ClimaBox mij wel een zeer interessante bijverwarming. Neemt niet zoveel plaats in, reageert supersnel, en heeft schijnbaar nog een enigszins aanvaardbaar vermogen (voor een LEW toch) zelfs met dezelfde lage watertemperatuur als vloerverwarming. 't Zou bovendien toch maar voor die paar keer in 't jaar zijn dat je bijverwarming zou nodig hebben; en voor op de slaapkamers (die paar keer in het jaar dat mijn kinderen zouden moeten studeren). Iemand ervaringen met ClimaBox, al dan niet als bijverwarming?

Alternatieven (voor bij- of hoofdverwarming) mogen ook, zolang het geen muurverwarming, radiatoren, convectoren, luchtverwarming, ventilatieluchtbijwarmen of passiefhuizen zijn, wegens reeds bewust van voor- en nadelen dankzij dit forum, maar nog niet helemaal goed bevonden in mijn specifieke geval.

Alvast hartelijk bedankt! Groetjes,

Stijn