Gekoppelde regenwaterputten. Hoe?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Iemand hier op het forum heeft ons ooit het goede idee bezorgd om i.p.v. één grote put van een 8000L twee gekoppelde putten van 4000L te steken. Dit vermijdt dat je de alle water kwijt bent als je de putten gaat kuisen. Nu kun je de inhoud van de ene in de ander overpompen, kuisen en dan andersom. In bedrijf moeten ze wel met elkaar gekoppeld zijn omdat we natuurlijk maar één pompsysteem aansluiten.

Mijn vraag is nu hoe ik die putten moet koppelen want als ik een buis tussen beide putten steek en in elke put onderaan een gat maak voor de verbinding, dan is dat volgens mij een reeel probleem voor lekken. Eventueel niet nu maar later als b.v. de ene put zich 'zet' tegenover de andere. Hoe kan ik dat oplossen én toch zeker zijn dat het geheel later niet gaat lekken?

Mvg,
Bart