Geluidsisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag allemaal,

Ik kreeg van mijn nonkel de volgende vraag : "Ons probleem is (en dat van alle oude huizen met plafonds van houten balken) het lawaai dat stappen op de bovenliggende vloer veroorzaakt (contactgeluiden) en het algemeen lawaai dat door de vloer dringt (achtergrondlawaai).

De huidige plafonds zijn direct op de balken genageld en geisoleerd met 5 cm glaswol. De balken rusten in de muur, maar door de drukte van de verbouwing zijn die niet terug vastgezet in de muur en zijn de balken niet geschrankt (wat men bij de heraanleg van de vloer van onze badkamer wel heeft gedaan).

Ik zou die plafonds willen afbreken en vervangen door nieuwe plafonds, maar ik zou eerst moeten weten hoe ik dit best doe om geluidsstoringen te vermijden. Waarschijnlijk mag een plafond de balken niet raken en moet er een bepaalde soort geluidsisolatie gebruikt worden."

Ik heb hem gezegd dat Pavatex-platen zeer goed zouden zijn tegen geluidsoverlast maar wel duur (en ecologisch).

Is er iemand die een goede oplossing heeft voor dit probleem ?

Erik

Reacties

Ik woon in een rijhuis. Ik zou de muur van mijn slaapkamer op de eerste verdieping willen isoleren tegen geluid van mijn buren. Mijn slaapkamer grenst aan hun kinderkamer. Heb last van hun TV en geroep. De muur is vrij buiten een kleine kast. Kan spijtig genoeg mijn kleerkast niet tegen die muur zetten (te groot). Er is momenteel parket op de vloer.
Suggesties?

Dank bij voorbaat,
Eric C