Gemene muur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Allen,

Graag jullie mening over het volgende :

Hoe ga je om met een gemeenschappelijke muur (en dan specifiek mbt de isolatie ervan), rekening houdend met de volgende zaken :
a) het zal nog jaren duren vooraleer er ooit tegen deze wachtgevel gebouwd zal worden.

b) op het architecten plan staat de gemene muur momenteel getekend als een binnen muur van 14 (als overal) en een buiten muur van 20 beide in snelbouw. (waarbij ik dus nog een spouw van 7-10 cm over heb, die ik dus kan gebruiken voor spouwisolatie)

c) De kostprijs van 85 m2 buitenmuur in snelbouw zijn al gauw niet van de poes, daarom zocht ik naar een alternatief : dit kon bijvoorbeeld bestaan in een binnenmuur van 14cm (evt 20) die langs buiten dan tegen de regen beschermd zou worden met leien. Mijn probleem is daar : hoe isoleer ik dergelijke constructie ? Zoals een aantal onder jullie hier op dit formum al stelden : muren zijn om te bouwen niet om te isoleren, maw aan de buitenkant van dergelijke muur moet ik tussen leien en muur isolatie voorzien. Rekening houdend dat de leien op panlatten op de muren worden bevestigd, zou dit betekenen dat ik maximaal 4cm isolatie onder de leien kan stoppen, wat toch wel een beetje dunnetjes is.

Heeft iemand nog andere oplossingen, tips, advies ???