geurhinder septische put

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Vorig jaar hebben we tijdens een grondige renovatie van onze woning, een septische put geplaatst.
Hierop zijn de afvoeren van toilet en bad aangesloten.
Sindsdien hebben we van tijd tot tijd geurhinder ter hoogte van de septische put. Kunnen wij hier iets aan verhelpen.

Reacties

Jaren hebben wij geurhinder van de septische put. Aannemer weigert iets te doen.

Beide wc's zijn hangtoiletten. Noch in de wc boven noch in de wc beneden is er geur. Wel in de open hall.

Er zou een firma bestaan die in de verst gelegen wc een kous inblaast tot aan de volgende wc. Deze kous dan afknipt en zo zouden alle mogelijke barstjes verharst worden.

Kent iemand dit systeem ?

Wordt ook gebruikt in plaats van het vernieuwen van de openbare riolering.
Diameter wordt wel kleiner en je zit met het probleem van de zijaansluitingen.

Als U aangesloten bent op het riool, dan kunt u beter die septische put uit dienst nemen. Een septische put zal 70% van de vaste delen uit het toiletwater (lees: de faeces) waar het meeste van de vervuiling. Echter, als dat afvalwater dan naar een waterzuiveringsinstallatie gaat, dan komt het actief slib (= bacteriën die verzot zijn op str*nt en andere organische verontreinigingen) in de problemen wegens te weinig eten.

Een septische put is enkel goed indien je afgelegen woont en niet aangesloten bent op de riolering. En dan is het eigenlijk beter om een IBA (Individuele Behandeling Afvalwater) te plaatsen. Nog beter is om een rietveld te plaatsen, als je er de plaats voor hebt, natuurlijk.

Badwater in een septische put is hetzelfde als een beetje vitriool in je koffie: compleet fout. Door het pieken van het waterdebiet bij het ledigen van je bad ga je de vaste delen uit je septische put gaan spoelen. Tweede minpunt: door de ongetwijfeld ongelooflijk biodegradeerbare shampoos en zepen (lees: troep), ga je de bacteriën in je septische put om zeep helpen en dan krijg je geurhinder.

kortom, bel eens naar die aannemer dat hij zijn fout kan herstellen!

Badwater mag niet in de septische put. Enkel de WC mag daarin uitkomen. Het is de bedoeling dat er een microklimaat onstaat in de put zodat alles kan afbreken, overtollig water gaat weg via de riool.

Zeep, kuisproducten... zijn dodelijk voor de "goede beestjes" in de put, hierdoor blijft alles samenhangen en is niets meer ontbonden.

Maar de geur zelf heeft niets temaken met een slechte put denk ik maar waarschijnlijk met het slecht sluiten van een deksel.

Is er een dubbel deksel aanwezig? Er bestaan van die speciale putdeksels die erop gemaakt zijn om de geur af te sluiten.

Beetje hetzelfde als bij Michel,wat ik er wel bij moet vermelden dat de geurhinder verdwijnt als er in huis niet doorgespoeld word.Er zijn middelen op de markt op geurconcentraties op te speuren. Het zou een lekje zijn bij ons.Het is wel kut,veel werk en een strontwerk. Ik ga gewoon alles vernieuwen.
Rosseel Koen schrijft:
> Vorig jaar hebben we tijdens een grondige renovatie van onze woning, een septische put geplaatst.
> Hierop zijn de afvoeren van toilet en bad aangesloten.
> Sindsdien hebben we van tijd tot tijd geurhinder ter hoogte van de septische put. Kunnen wij hier iets aan verhelpen.

Soms zijn de rioolleidingen te oud en te smal geworden,door dichtslipping.De rioolleidingen van de gemeente dus.Zelf kan je alles vernieuwen.Je kan uw afvoerleiding voor uw badkamer en keuken via een extra septisch putje sturen.En zeker zijn dat je nergens een lek heb.En bio-producten gebruiken om te wassen.
Rosseel Koen schrijft:
> Vorig jaar hebben we tijdens een grondige renovatie van onze woning, een septische put geplaatst.
> Hierop zijn de afvoeren van toilet en bad aangesloten.
> Sindsdien hebben we van tijd tot tijd geurhinder ter hoogte van de septische put. Kunnen wij hier iets aan verhelpen.

Onlangs hebben wij ook WC - geurhinder (via van de septische put?) ; dit is gebeurd na leegzuigen septische put ( september) en opmetsen opening septische put ( zat vroeger totaal onder de grond) ; gisteren hebben we het "dubbel" gietijzeren deksel van de opgemetste put dichtgemaakt met (karre)vet (ook om roestvorming en vastlassen te vermijden) . Maar deze morgen 3/10/8 nog steeds reuk

We hebben 3 wc's (zijn hangtoiletten) . Noch in de wc boven noch in de wc - badkamer beneden is er geur; deze beide WC's hebben een "samen-uitloop" naar de septische put . Wel in het WC-lokaal aan de hall (aparte afvoer nar de septische put) . De laatste 2 WC"s beneden zijn een 0.5 jaar oud . Begin 2008 waren het 2 staantoiletten.

Kent iemand een oplossing ?

Onlangs hadden wij ook geurhinder. Heb de septische put laten ledigen. De geuren zijn niet weg maar zijn er ook niet constant. De ontruimer zei me toen als de geurhinder niet weg moest zijn dat we dan een soort krijt(waar ze de lijnen van een voetbalveld mee trekken) in de wc moesten kappen en laten trekken.
'k Heb de tip zelf nog niet geprobeerd want ik weet niet waar ze dat verkopen. Misschien iemand anders wel???

in stad brugge in een huurhuis,hebben wij een septischeput
waar alles in komt
buiten hebben zij daar ontluchtings buis opzet,daar hebben de buren nu geurlast van,kan men op die buis een geurafsnijder op plaatsen of was is de oplossing.