gipskartonplaat tegen gemene muur?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben gepland om ergens in het voorjaar te starten met de bouw van ons droomhuisje en hebben daaram enkele maanden geleden een architect onder de arm genomen om dit helpen te realiseren. Het voorontwerp is bijna af (nog enkele wijzigingen vragen) maar laatst stond ik versteld dat onze architect voorstelde om de gemene muur (3-gevelwoning)eerst te bezetten met een isolatieplaat en daartegen een gyproc-wand. De gemene muur is een gewone (gevel)baksteen en staat dus op de scheiding van beide bouwgronden. Het huis van de buurman is gebouwd in de jaren 60- begin 70. Ook stelde hij voor om op de volledige verdieping met gyproc platen te werken zodat plaats en vooral heel wat euro's bespaard kunnen worden.
Ik stel mij nogal terughoudend op t.o.v. gyproc (stevigheid,...). Ik zou eerder opteren voor een isolatie en een isolerende snelbouw?
Mijn vraag: Is mijn terughoudendheid terecht en wat zijn volgens jullie voor- en nadelen? Is het verschil in kostprijs werkelijk zo groot?

Reacties

HALLO
ik had graag informatie wat de prijs /m² van een MS90 met isolatie en schilderklaar afgewerkt grtjes.

Is het metsen van een extra silicaatsteen (met contactlaagje uit rubber of pur) geen goede oplossing ? Je verliest pakweg 35 cm, maar je hebt er een écht lichte muur bij die veel geluid absorbeert....

beaver,

zo'n silicaatsteen is thans serieus zwaar, ge bedoelt misschien ytong blokske? Deze gaan dan wel niet echt veel geluid tegen houden hoor.

Grz,

RonnyR