groen dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste wensen allemaal!

Tijdens een bezoek in De Panne op de Open Huizendagen vorig jaar toonde de eigenaar een geslaagd voorbeeld van de meest elementaire (en goedkope!) vorm van een groendak.

Bovenop een plat dak in roofing had hij een dikke laag argexkorrels gestort. Geregeld controleerde hij of de wortels niet aan de roofing gingen knabbelen.

Ik speel met hetzelfde idee om een klein stuk dak (ongeveer 16m²) boven de keuken eveneens zo te bedekken.

Toch enkele vraagjes.
Wanneer de argexkorrels vochtig zijn (meestal dus), hebben deze dan geen koude-effect, "zuigt" dit geen warmte uit je dak?
Groendaken zouden in principe enkel op warme daken mogen geplaatst worden. Er zou polystyreen bestaan die je zo op je plat dak mag leggen als isolatie (met keien erop om niet weg te waaien). Geldt dit dan als een warm dak?

Ik ben zelf geen grote voorstander van polystyreen, maar het zou dus het enige product zijn om bij renovatie je plat dak aan de buitenzijde extra te isoleren. Maar opnieuw bijna die zelfde vraag als bij de argex; het water dat dan tussen je roofing en de polystyreenplaten komt, doet dit niet veel van je isolatie teniet?

Het lijkt me iets te gemakkelijk om goed te zijn.
Plaatje polystyreen op je dak, laagje argex erover en klaar is kees???

Claude