gyproc bepleisteren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben aan verbouwingen bezig en ben met de verkeerde aannemer van start gegaan. Ondertussen heeft hij zijn boeken neergelegd, werd failliet verklaard en laat hier alles onafgewerkt achter. Er werd op verschillende plaatsen gyproc gebruikt. Ze zijn zo onprofessioneel geplaatst dat de bezetter beweert dat de platen best volledig bezet worden.Alvorens te bezetten moeten de platen voorbehandeld worden met Betokontakt volgens hem. Een andere geeft prijs zonder voorbehandeling. Een derde zegt stuc-primer te gebruiken.Alle drie gaan goldband gebruiken.
Kan iemand mij vertellen wat het beste is?

Nicky

Reacties

dag nicky,

bij ons bestaat het plafond en muren ook uit gewone gipsplaten die eerst ingesmeerd werden met betokontakt ,voegen gewapend en daarna werden bepleisterd.
het resultaat tot nu toe is in orde.
er bestaan wel speciale gipsplaten om te bepleisteren die zijn harder en sterker dan de gewone, maar zoals gewoonlijk weet je dat pas als het te laat is!!!
de juiste platen zijn GYPLAT!!!

veel sterkte verder

greets
chris

ik wil toch even reageren op hetgeen ik hier allemaal lees.ten eerste er bestaan wel degelijk knoeiers in de bouw maar er zijn toch ook veel degelijke stielmannen.maar het werk in de bouw en afwerking word er de laatste jaren niet makkelijker op doordat er veel concurentie is van de zogezegde knoeiers.vakmensen worden gedwongen door hun bazen om snel en economisch te werken.niet omdat ze het niet kunnen maar ze krijgen er de tijd niet voor.dus als je kwaliteit wil moet je dit benadrukken voor je begint te bouwen en niet de goedkoopste aannemer zoeken en dan de perfectie willen.zo werkt het niet.

wil hier wel op reageren, er bestaan in de bouw twee verschillende soorten gipskartonplaten, diegene die wij normaal cyprocplaten noemen maar dat is een merknaam en dan heb je nog stucplaten die wel degelijk nadien moeten bepleisterd worden, die worden meestal niet aaneensluitend gemonteerd en de stukadoor start daarvan als ondergrond om te bepleisteren.
misschien heeft die aannemer wel stucplaten geplaatst daar die stukken goedkoper zijn in aankoop.

groeten
Geert