help, mijn Kwh-meter draait achteruit!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Weet iemand hoe el-maatschappijen zoiets behandelen??

mijn Kwh-meter draait achteruit! omdat er zonnepanelen zijn geïnstalleerd.
Bij het opnemen van de meterstanden kom ik minder uit (dagteller) dan vorige maand. Dus mijn meter draait achteruit.

Vandaar mijn vraag :
Weet iemand hoe el-maatschappijen zoiets behandelen??

vriendelijke groeten,

Reacties

ze gefen stroom

Hoi,

we zijn nu anno 2007 en ik vraag mij af hoe het intussen zit met de teller van
Dirk Andelhofs

Dirk Andelhofs levert stroom aan het netwerk, daarvoor kan hij contact opnemen met zij netbeheerder. Deze zal hem per geleverde Kw/H stroom gel betalen.Normaal gesproken kopen consumenten stroom van energieleveranciers, Dirk Andelhofs is als het ware ook een leverancier van energie, maar geeft het gratis weg.. Hij kan het dus ook verkopen.

met vriendelijke groet,

GroenGrijs energie adviesbureau,

www.groengrijs.nl

ik heb een deel van de debatten gelezen, of wel ben ik dom of ik begrijp er werkelijk niets van.
Je plaatst toch pv panelen om stroom te produceren voor uzelf en de rest lever je aan het net waar je moet voor vergoed worden, de verkopers en sommige sites melden dit toch, de leveranciers van de pv panelen verklaren dit ten anderen ook, en moest je meter niet achteruitdraaien dan heb je ook een probleem, je bent voor je leverancier dan wel een slechte klant, anderzijds moeten zij u vergoeden voor jou levering, waar zij toch ook weer aan verdienen, want hetgeen jij levert moeten zij niet elders kopen, de belasting word beter verdeeld ook aangezien jij enkele kw ergens anders op het net steekt dan op een groot punt, en zo kun je nog tal van dingen bijvoegen die het rechtvaardigen dat je meter achteruitdraat, wat toch de bedoeling is van een pv instalatie

Hoor ik hier mijn naam ? ...

Onze meterstand is momenteel 993563,7

We staan dus ondertussen meer dan 6000 Kwh onder nul.

Nog steeds geen persluchtauto op de kop kunnen tikken, maar er zijn enkele veelbelovende elektrische autotjes op komst.

Onderandere een smart for two die slechts 12Kwh per 100Km zou verbruiken (als we de persberichten hierover mogen geloven)

Dat wil zeggen dat we met ons elektrospaarpotje meer dan 50 000 km zouden kunnen afleggen.

Momenteel betalen we enkel vastrecht.

Ben wel benieuwd hoe onze leverancier gaat reageren als onze meterstand weer begint op te lopen...

Dirk

Geachte Groengrijs.nl

Jullie website er fantastisch uit. Verleent Groengrijs adviesbureau ook dienten in belgie? Het zou namelijk wel fijn zijn omdat ook hier vraag is naar advies over de energiemarkt.

Bedankt. Gegroet Marco.

Hallo Marco,

Bedankt voor het compliment. Ja sinds april leveren wij ook diensten in Belgie. Wanneer je dus vragen hebt met betrekking tot energie kun je altijd bij ons terecht. Wij proberen je dan zo goed mogelijk van dient te zijn. Wij geven advies over groene en grijze stroom, duurzaam gebruik van energie en energiebesparende producten zoals spaarlampen, tochtstrippen, zonnepanelen, maar ook hoogredement ketels en energie bespaarpakketten. Het laatste is vooral erg leuk, het is en doos met allemaal verschillende besparende artikelen. Vooral consumenten nemen deze van ons af voor ht gemak, maar ook bedrijven nemen deze bij ons af als relatiegeschenk of bijvoorbeeld een kerstpakket.

Als u vragen heeft stuur dan even een mail naar info@groengrijs.nl. Wij zijn u graag van dienst.

Met vriendelijke groet,

Groen Grijs energie advies bureau

Probleemstelling:

(fictief)

Ik heb een dubbele tarief meter.

Ik verbruik 4000Kwh per jaar, maar ik lever ook 4000KWh met PV.

Bij de meteropname staat de dagteller -1000KWh; de nachteller op +1000KWh.

RESULTAAT:

Ik betaal 1000KWh nachtstroom. Mijn dagteller gaat jaar na jaar verder in min....

OPLOSSING:

De dubbele meter (Helaas aangeraden door Ecopower, foutje van de firma?;) ) laten vervangen door enkelvoudig tarief 152EUR ex. BTW.

Heb al gedacht aan een soort van Ferriet-kern rond de binnenkomende kabel te schuiven om het Enermet signaal (+-1200Hz) te blokkeren. Vermoedelijk kan dit niet om dat de frequentie te laag is...

Ideeën?

Greetz

Jeroen

jeroen , wat n leuk idee !
kun jij mij vertellen wat ferriet is en waar te koop ?
[ soort winkel ]
en meer hier over is welkom !!
in nederland hebben ze het over een "slimme meter" dat gaat dan ook via zo een signaal/frequentie ? denk ik .
ik leer graag
grt Maarten

Ik zit sinds kort ook met dit probleem. Heb een dubbeltarief meter en door de PV-installatie en de MEERopbrengst van het goede ZONjaar 2007 heb ik een kleine 700kWh méér gemaakt dan voorzien. Hierdoor is mijn meterstand ook LAGER dan vorig jaar (echter nog LANG niet voorbij het NULL punt...).
Mijn NACHT teller staat echter positief. De negatieve dagtellerstand tov vorig jaar is echter miniem, nog geen echt problematische toestand. Hangt een beetje van de ZON af in 2008. Als ze dit jaar weeral gaat OVERpresteren (wat GOED is) dan kan dit voor een probleem zorgen in de toekomst.
Ik heb echter enkele similaties gedaan op de website van de VREG ivm de kostprijs van elektriciteit en bij welke leverancier ik moet gaan. Hier kan je ook gewoon SIMULEREN wat je moet betalen als je een DUBBELTARIEF of ENKELTARIEF meter hebt. Gewoon selecteren en je tellerstanden ingeven.
Bij mij is er GEEN verschil indien ik enkel of dubbel tarief zou gebruiken (uiteraard wegens de PV-installatie).
Om GEEN problemen te hebben met een negatieve meterstand OVERWEEG ik sterk om de verandering te doen van dubbel naar enkel.
Klein probleem : op de website (voor mij INFRAX) is er wel info te vinden om van enkel naar dubbel tarief te gaan maar NIETS om van DUBBEL naar ENKEL tarief meter te gaan. Tenminste ik heb het niet gevonden. Heb wel nog geen vraag gesteld bij hen hierover.

==> ==> Gewoon overschakelen op ENKELTARIEFMETER lijkt me de BESTE oplossing voor het probleem.

Is er iemand die hiermee ervaring heeft of een ANDERE mening dan mijn stelling ?

Hmm, eenmaal je deze stap gezet hebt kan je net zo goed je teller resetten :-/

Overschakelen naar enkelvoudige teller is gewoon de eenvoudigste oplossing.
Jeroen, Tijdens mijn contacten met Ecopower kreeg ik volgend antwoord op de vraag "naar enkelvoudige teller?": "Ook voor onze facturatie wordt er berekend hoeveel u met uw dagteller en hoeveel u met uw nachtteller heeft verbruikt. Pas dan worden de twee bedragen bij elkaar opgeteld. Het is inderdaad aangeraden om de meter te laten vervangen omdat de dagteller voornamelijk zal terugdraaien en de nachtteller vooruitdraaien"

Heb in voorbereiding aan EANDIS/IVERLEK offerte laten maken voor overschakeling naar enkelvoudige teller: 170 euro incl BTW.

En dat "gefoefel" met pulsen van dag/nachtteller is dan niet meer nodig. en bovendien ecopower rekent geen vaste vergoeding aan voor de teller - je betaalt 0,16 euro per kWh. Een aanrader als je met je PV-installatie je bijna volledig jaarverbruik denkt/hoopt te kunnen produceren. (ik zet binnenkort een 4,2 kWp)

WALTER,
Als bij opname meterstand de eindstand van dit jaar lager ligt dan eindstand vorig jaar, werd mij aangeraden om de eindstand van VORIG jaar terug op te geven (als je tenminste niet thuis bent bij meteropname - dan geef je de stand zelf door via web of tel).

Indexis die de meterstanden opneemt zou geen "negatieve tellerstanden" (=eindstand jaar lager dan beginstand jaar) kennen en je zou voor een verassing kunnen staan dat als je je factuur krijgt - zo vertelde een installateur - de kans bestaat dat dit wordt aanzien als "meter helemaal rond".
Bovendien heb je dan in 2008 de kans om - bij minder goed zonjaar (laten we hopen van niet) - de 700 kWh die je in 2007 teveel produceerde op te soeperen in 2008...

Maar al bij al nooit je installatie overdimensioneren. Steeds ruimte laten voor
1. Energieverbruik minderen (wat binnen 5 of 10 jaar als kinderen uit huis zijn en energieverbruik daalt)
2. de "gratis" stroom (100 kWh voor woning + 100 kWh per gezinslid) die moet je nu niet zelf gaan produceren...

Beste,

ik vraag mij steeds af waarom dat zoveel geld moet kosten om van dubbel naar enkel te gaan. Het enige wat ze moeten doen is de ontvanger die in de meterkast zit loskoppelen zodat deze a) geen signaal meer ontvangt of b) geen signaal meer doorgeeft naar de meter en zodus van telwerk veranderd.

Bovendien zijn deze meters zodanig gebouwd dat, als de signaalmodule geen signaal geeft, deze uit zichzelf op dagtarief gaan tellen.

't zullen wel de verplaatsingskosten zijn zeker???

MVG, Piggy

Niet teveel blindstaren op de elektriciteitsprijs hé

Als je het dan toch over het geld hebt, dan moet je ook de groene stroom certificaten meerekenen, die brengen toch 3 keer zoveel op als je bespaarde elektriciteitsverbruik.

Ik zou zeggen, niet overdimensioneren, best ook rekening houden met die hoeveelheid gratis stroom die je krijgt. En als je dan eens een super-goed jaar hebt en je teller draait onder zijn nulpunt (of beter startpunt) dan heb je toch nog de groene stroom certificaten om de pijn wat te verzachten.

En voor zij die geld teveel liggen hebben en het willen investeren in groene technologie of energiebesparing, er zijn nog andere paarden om op te wedden hé. Waarmee ik wil zeggen, je kunt ook nog investeren in een zonneboiler, extra isolatie, ...... Sla er dit forum maar eens op na, genoeg stof om te investeren. Je moet dus niet je ganse spaarboek in PV-panelen gaan steken.

En als je die investeringen over enkele jaren uitspreidt, dan krijg je over meerdere jaren belastingen terug.

Weet er iemand hoe het nu staat met die Vlaamse beloften om een premie te geven aan die mensen die geen belastingen meer moeten betalen? Is dat nu nog altijd een belofte, of is het al concreet geworden?

Men adviseerde mij om bij netbeheerder eens te informeren naar een "administratieve afsluiting" van de dubbeluurteller. Vervanging van meter zou dan niet nodig zijn. Iemand door ervaring mee?

Uiteraard wil ik niet frauderen!

MAAR continu de dagteller laten draaien, zag ik niet echt als frauderen...

@dirk van sintjan:

Ik ga er van uit dat jullie het beste advies geven. Ecopower raadde met eind 2004 aan van toch maar voor de dubbele te gaan, daar op termijn een dubbele misschien interessanter kon zijn met goedkopere windenergie 's nachts.

Trouwens het knipoogje achteraan (dat echter als ";)" is doorgekomen) gaf al aan dat ik er niet echt aan til...

Er zit niks anders op dan de 152EUR ex btw te betalen...

Mvg

JB

Infeite is het niet nodig om de meters fysiek te vervangen.

Als de leverancier flexibel genoeg is om gewoon de metingen van beide meters samen te tellen en het als 1 verbruik "administratief" af te handelen is het probleem opgelost.

Vermoedelijk is die <"administratieve afsluiting" van de dubbeluurteller> waar Johan van sprak zoiets

Wij zitten ook met een dubbele teller, maar voorlopig lijkt het er op dat we geen probleem zullen hebben met een teller die onder nul draait. We hebben PV-panelen van 2.9 kWpiek die zouden moeten een jaarlijkse opbrengst geven tussen 2000 en 2500 kWh. Ons jaarlijks verbruik is ongeveer 3200 kWh, met een gratis verbruik van 600 kWh (5 gezinsleden) zullen we in het beste geval nog ongeveer 100 kWh moeten betalen.

En het zou inderdaad wel eens kunnen dat we op 1 teller iets onder de vorige stand komen, maar dat zullen we dan wel later opnieuw opsouperen zeker.

Jan Wonko

Je vraagt: Weet er iemand hoe het nu staat met die Vlaamse beloften om een premie te geven aan die mensen die geen belastingen meer moeten betalen? Is dat nu nog altijd een belofte, of is het al concreet geworden?

Ik heb daar al een paar keer op geantwoord in andere vraagstaarten (zoek eens op "Crevits") en ga dit niet hier herhalen want heeft niets van doen met deze vraagstaart gezien de premie die de belastingkorting zou gaan vervangen niet gegeven wordt voor pv.

groeten
rik

@ Dirk Vansintjan
Zou Ecopower zo'n "administratieve samentelling" van twee meterstanden kunnen overwegen in de toekomst? Vnaf 01-09-2008 ga ik voor 100% groene stroom via Ecopower.

Zit ondertussen al op MIN 200 kWh op mijn dagteller.
Die voorberekening dat je de installatie moet afstemmen op je verbruik, heb ik toch TRACHTEN te doen.
Mijn 4000Wpiek installatie zou theoretisch met de factor 0,85 hier bij ons een 3400 kWh opleveren.
Doch vorig jaar met ons GOED ZONjaar heeft dit bij mij 4087 kWh gemaakt, een goede 687 méér dan voorzien.
Dit jaar zit ik tot nu toe NOG hoger (dag op dag zit ik op 4157 kWh op jaarbasis).
Dus met alle goede voornemens... mijn dagteller gaat er op ACHTERUIT in vergelijking tot vorig jaar.
Negatieve getallen KAN ik zelfs niet ingeven/opgeven.
Zoals ik hierboven reeds meldde is met mijn huidig VERBRUIK en mijn panelen, er geen voordeel meer om met een dubbeltarief meter te werken.
Maar om over te schakelen naar een enkel tarief, dit lijkt (administratief) niet simpel.
Zij zijn daar gewoon niet op ingesteld. Dat hebben ze nog nooit voorgehad denk ik iemand die zulk een vraag steld.

Volgens mij is dit inderdaad technisch SIMPEL te doen, een klein bezoekje aan mijn meter door de firma, opnenen van kast en inderdaad (zoals hierboven reeds gemeld) de dag/nacht schakeling BUITEN dienst zetten. Kast dicht, verzegelen en klaar is kees.
Indien ik (of een toekomstige eigenaar) achteraf TOCH weer zou willen omschakelen is dit dan ook een klein kunstje.
Bij mij is het enkel jammer dat ik mijn DAG/NACHT puls verlies welk ik aan mijn DOMOTICA gekoppeld heb. Hiermee schakel ik bepaalde dingen, kortom gebruik het als een trigger. Dat verlies ik dan maar ik heb nog altijd de inwendige klok...

Nog een extra ervaring die ik gehad heb onlangs :
Mijn meterstand moeten doorgeven, kon dit zelf doen via INTERNET. Het kleine getal (had er al een beetje bijgedaan om positief te zijn) dat ik moest ingeven was blijkbaar zo KLEIN dat de computer van hen me vroeg om NOGMAALS dit getal in te geven vooralleer hij het aannam.
Een weekje nadien een brief in de bus : Bij het nakijken van je meterstanden hebben we vastgesteld dat je elektriciteitsmeter DEFECT is, gelieve een AFSPRAAK te maken opdat we de meter kunnen vervangen (voor jou GEEN kost). ????
Brief getekend door zelfde verantwoordelijke waaraan ik mijn PV-dossier heb moeten sturen en waarmee ik een contract heb om mijn GSC's te verkopen. Dan zou je toch denken dat ze dat intern moesten geweten hebben.
Na twee telefoontjes was het (bijna) opgelost. Twee dagen later terug telefoon met een vraag voor een termijn om de meter te vervangen... Nogmaals uitleggen en TOEN was het begrepen.

Kan er wel inkomen dat de distriebutiesector nog een beetje moet WENNEN aan die kleine producenten met PV-panelen op hun dak. Heb hen voorgesteld er toch rekening mee te houden want mijn beide buren hebben ondertussen ook reeds panelen en anders gaan ze die fratsen ook eens meemaken...

Wilde dit even laten weten.

Het probleem met het samenvoegen van dag en nachttellerstanden is dat de leverancier distributie- en transportkosten moet betalen voor het gemeten nachtverbruik. Samentellen gaat dus niet. Enige oplossing: aanpassen teller.

Ik heb vorige week onze dubbele teller laten vervangen door een enkelvoudige teller, alles is heel vlot verlopen. Prijs, 137,5 euro + BTW
Op een half uurtje was alles geklonken

@ Franky,

Kan jij eens melden in welke REGIO dit heeft plaatsgevonden ofwel je distributie netwerkbeheerder ?
Heeft men een andere meter geplaatst of heeft men gewoon de nachtomschakeling UIT gezet ?

137,5 + BTW is een behoorlijk bedrag volgens mij.
Sta zoals hierboven vermeld nu op MIN 200 kWh.
Dit is enkel een (tijdelijk) potentiëel verlies van rond de 30 Euro (200 kWh * 0,15 €/kWh).
Hierbij komt dat April vogig jaar een echte EXTREEM grote productie heeft gegeven. Dit jaar zou dat een normale productie kunnen zijn en dan heb ik die MIN 200 kWh dadelijk terug weggewerkt.
Zoals ik reeds meldde is er GEEN financieel verschil in mijn situatie tussen een dubbel tarief of enkel tarief meter (vergeleken met mijn verbruik op site van VREG).
Vandaar dat het op dit moment geen zin heeft om een kleine 150€ extra uit te geven voor ENKEL tarief.
Bedankt voor de feedback. Dit is de eerste keer dat ik iemand weet die zijn dubbel tarief daadwerkelijk heeft laten ombouwen naar enkel tarief MET een concrete prijs

Hey walter,
we wonen in Bierbeek (tussen Leuven & Tienen).
Ze hebben effectief een nieuwe meter geplaatst.

Indien nog vragen, vuur maar

franky

Weet niet of dit daadwerkelijk wordt gedaan, maar misschien ook even terug onder de aandacht brengen. In 't verleden is hier op het forum ook al eens iets gemeld over een nieuwe meter plaatsen die echter een (af)remmende functie heeft, ttz als hij achteruit draait.

Vanaf 7.03.2008 schakel ik over van mijn Nuonleverancier voor elektriciteit naar Ecopower (heel goed !), met een vast tarief zonder bijkomende kosten.

Ik beschik momenteel over twee tellers (dag-nacht), doch voor Ecopower mogen deze behouden blijven.

Ik ben zinnens om nog dit jaar fotovoltaïsche panelen te plaatsen (2,88kWp met een opbrengst van 2.448 kwh/jaar, gerekend op mijn verbruik van 2.900 kWh/jaar.

De vraag is nu of het wel zinvol is om de nachtteller te laten verwijderen ?
Ecopower heeft mij aangeraden om de huidige nachtteller toch te behouden en na plaatsing van de fotovoltaïsche panelen het verbruik en/of opbrengst zeer regelmatig te noteren.

Wat raden jullie mij aan ?

Beste Eric,

Beter installeer je minder dan je verbruikt. Je krijgt sowieso een aantal Kwh gratis, dus ook rekening meehouden.
Beter ook nog plaats laten voor besparing.

Betreft de nachtteller, beter effe afwachtten. Hoe meer je installeert, hoe eerder je hiermee een probleem krijgt.

MVG

JB

Beste Eric,

Ook ik denk dat je beter ietjes minder plaatst indien je daadwerkelijk zo weinig verbruikt.
Hoogst waarschijnlijk werk je reeds optimaal maar hou rekening met de toekomst : kinderen (?) uit huis, zuinigere frigo/diepvries, (nog)meer spaarlampen en LEDverlichting enz... kortom het verbruik van een modaal gezin gaat er volgens mij zelfs zonder extra inspanningen in de (nabije) toekomst op vooruit, minder verbruik bedoel ik dus.

Eric,
volgens mij maakt het totaal niet uit of je nu één of twee tellers hebt! Bij ecopwoer werken ze toch met één tarief! Dus of nu die nachtteller terugdraait in het weekend of de dagteller. Maakt geen verschil voor jou!

@Yves, die redenering mbt ecopower klopt niet: ziehier hun antwoord:

Beste,
Ook voor onze facturatie wordt er berekend hoeveel u met uw dagteller en hoeveel u met uw nachtteller heeft verbruikt. Pas dan worden de twee bedragen bij elkaar opgeteld.
Het is inderdaad aangeraden om de meter te laten vervangen omdat de dagteller voornamelijk zal terugdraaien en de nachtteller vooruitdraaien.
Sommige netbeheerders staan ook toe om de nachtmeter administratief stop te zetten, hiervoor kan u best eens horen bij Iverlek.
Met vriendelijke groeten
Ecopower cvba

@ Yves,

Volgens wat ik nagetrokken heb op de website van ECOPOWER werken zij inderdaad met één of zelfs met twee tellers.
Volgens mijn TEST/Controle van het verbruik en na ingeven op hun site blijken ze gewoon alles op te tellen.

Maar als je een dagteller hebt die een beetje NEGATIEF staat tov van vorig jaar.
Ik kan dit negatief getal verwerken en mijn DAG en NACHT teller optellen waardoor mijn negatief getal weggewerkt is.
Doch bij een echte meteropname , als ik blijf zitten met twee meters, gaat mijn negatief getal gewoon verloren.
Om nog niet te spreken over eventuele problemen...

Doch bij een controle blijkt ECOPOWER financieel voor ons (PV-installatie bezitters die hierdoor een echt LAAG totaal verbruik hebben) een aantrekkelijke zaak.
Denk ook aan overstappen. Een inverstering daar (instappen in cooperatieve) lijkt me zelfs niet onaantrekkelijk.

@ Yves,

Volgens wat ik nagetrokken heb op de website van ECOPOWER werken zij inderdaad met één of zelfs met twee tellers.
Volgens mijn TEST/Controle van het verbruik en na ingeven op hun site blijken ze gewoon alles op te tellen.

Maar als je een dagteller hebt die een beetje NEGATIEF staat tov van vorig jaar.
Ik kan dit negatief getal verwerken en mijn DAG en NACHT teller optellen waardoor mijn negatief getal weggewerkt is.
Doch bij een echte meteropname , als ik blijf zitten met twee meters, gaat mijn negatief getal gewoon verloren.
Om nog niet te spreken over eventuele problemen...

Doch bij een controle blijkt ECOPOWER financieel voor ons (PV-installatie bezitters die hierdoor een echt LAAG totaal verbruik hebben) een aantrekkelijke zaak.
Denk ook aan overstappen. Een inverstering daar (instappen in cooperatieve) lijkt me zelfs niet onaantrekkelijk.

@ Yves,

Volgens wat ik nagetrokken heb op de website van ECOPOWER werken zij inderdaad met één of zelfs met twee tellers.
Volgens mijn TEST/Controle van het verbruik en na ingeven op hun site blijken ze gewoon alles op te tellen.

Maar als je een dagteller hebt die een beetje NEGATIEF staat tov van vorig jaar.
Ik kan dit negatief getal verwerken en mijn DAG en NACHT teller optellen waardoor mijn negatief getal weggewerkt is.
Doch bij een echte meteropname , als ik blijf zitten met twee meters, gaat mijn negatief getal gewoon verloren.
Om nog niet te spreken over eventuele problemen...

Doch bij een controle blijkt ECOPOWER financieel voor ons (PV-installatie bezitters die hierdoor een echt LAAG totaal verbruik hebben) een aantrekkelijke zaak.
Denk ook aan overstappen. Een inverstering daar (instappen in cooperatieve) lijkt me zelfs niet onaantrekkelijk.

Walter,

hoe staat het met de afrekening van de gratis kWh? Heb je die volledig terug gehad (ook al was je dagtarief onder 0 gegaan?)

Groeten,

Rik

Daar is er geen verschil mee.
Die gratis kWh krijg je zowiezo.
De gratis Kwh gaan wel van mijn NACHTverbruik af.
Mijn negatief getal is uiteindelijk niet doorgegaan daar ik zelf de tellerstand heb doorgegeven en die positief gehouden.

WAANZINNIG GOED NIEUWS!

Een collega van me heeft met deze week met Eandis gebeld omtrent de omschakeling van 2-voudig naar enkel-voudig tarief.

Blijkbaar zou Eandis voor installaties beneden de 10KWpiek géén kosten aanrekenen voor de omschakeling!

JB

NB Woont in Mechelen

Als dat van EANDIS waarheid blijkt te zijn. ==> TOF.
Maar ik zit in de regio van INFRAX.

Lijkt me TECHNISCH ook echt geen probleem die omschakeling.
Kan me niet voorstellen dat je een dubbeltarief meter niet kan UITschakelen. Dit is om niet meer te reageren op de puls van het NETWERK.
Gewoon de maatschappij die kast laten openen, UITSCHAKELEN dat ding, kast sluiten, verzegelen en klaar is kees.
Waarom al die technische poespas van VERVANGEN van meter.
Dat mag dan toch ook geen 150 euro kosten.
Is er iemand die WERKT bij zo'n maatschappij die deze TECHNISCHE MOGELIJKHEID kan bevestigen ?

Jeroen,

Kan die collega dat formeel bevestigen?
Heb de vraag per mail gesteld aan Eandis: levert volgend antwoord op:

"Er worden door Eandis geen specifieke acties voorzien hieromtrent.
Wel wordt er voorzien dat nog enkele oudere meters, die een rem hebben (waardoor de zelfgeproduceerde stroom niet op het net kon worden geplaatst), vervangen worden."

WEL of NIET, zou het graag weten, en ik niet alleen, vermoed ik.

Ik heb al jaren een dubbele meter (dag+nacht) en de nachtteller werkt gewoon niet mee ... staat dus nog steeds op nul.

De dagteller staat een heel stuk onder nul

Dirk

En vanwaar die berichtgeving dan van Johan L., een paar vakjes hoger?

Dus dirk, het komt erop neer: combinatie PV en Ecopowerklant: niks aantrekken van dubbele meter; enkel het daggedeelte beweegt en Ecopower betaalt toch zelf de jaarlijkse meerprijs voor de huur van een dubbeltariefmeter?

Het kan toch simpel zijn hé!

@ Jan,

Ben ook diezelfde menig toegedaan nadat ik hierboven gelezen heb dat via ECOPOWER er geen probleem is hiermee.
Zij tellen inderdaad de nachtteller en dagteller gewoon op met mekaar. Een teller maakt dan geen verschil.
Heb onlangs mijn aanvraag tot aansluiting naar hen gezonden. Wacht nu nog op de bevestiging en het moment van omschakeling (einde huidig contract).

==> Doch een bemerking hierop!
Indien je kWh meter van de DAGTELLER echt negatief staat tov het vorige jaar, dan denk ik dat het niets uitmaakt bij welke leverancier je bent.
De opname van de meter is via de locale distributie en zij geven de stand door. Vooralsnog kennen die GEEN negatieve getallen en daarom ben je een eventueel negatief resultaat dan toch VERLOREN. Dit gaat dan niet van je nachtteller afgetrokken worden...

Blijft dat lage verbruikers (mensen MET een PV-installatie vallen hieronder) GOED af zijn met deze leverancier EN dat je dan kan zeggen dat je 100% GROENE stroom hebt...

Je kan niet zeggen dat je 100% groene stroom hebt.De stroom die je binnen krijgt is niet perse groen he,het kan evengoed stroom van doel zijn.Enige wat je zeker weet is dat je voor groene stroom betaald en dat ecopower de som van het totaal gevraagde vermogen van al hun klanten moet kunnen leveren.Ze leggen geen groene kabel tot bij u he.

christophe

Ook wij zitten bij Ecopower en hebben PV liggen en hebben een dubbele teller (dag en nachttarief).
Het maakt voor mijn portemoné dus niet uit wanneer ik electriciteit verbruik daar Ecopower slechts 1 tarief hanteert.

Desondanks
- blijft de dubbele teller staan
- warmt onze SW boiler 's nachts op (puls vanuit de centrale)
- de vaatwas en/of wasmachine wordt pas na 22 uur aangezet
- wordt, wat kan, uitgesteld tot het weekend

Waarom dan toch vooral 's nachts/weekend verbruiken?

Als het verbruik verschuift van nacht naar dag / van weekend naar weekdag:
- de vraag naar electriciteit overdag/werkdag zal toenemen (hogere pieken) en
- de vraag naar electriciteit 's nachts/weekend zal afnemen (lagere dalen).

Met gevolg:
- nog meer/grotere (kern-)centrales om de pieken overdag te kunnen beantwoorden
- nog meer straatverlichting 's nachts om het teveel aan electriciteit te verbruiken

En daar wil ik NIET aan meewerken!

(Het is dus jammer dat Ecopower geen 2 tarieven gebruikt.)

Ons besluit:
Wij blijven met electriciteit omgaan alsof we ons verbruik wel aan 2 verschillende tarieven betalen!

Dirk

P.s.: Kernenergie? Nee, bedankt!

DAT begrijp ik nu ook wel hoor dat ik geen kabel krijg van hun water of windmolen tot bij mij thuis.
Even een beetje serieus blijven he.
Als je de moeite wil doen om even op hun website na te lezen dan staat daar duidelijk dat zij hun VERKOOP afstemmen op hun productie en dat zij enkel NIEUWE klanten BIJ nemen als ze voldoende CAPACITEIT hiervoor hebben.
Zij bewijzen dit via een duidelijke controle via de VREG.
Of dit nu daadwerkelijk ook goed onder controle is weet ik niet, ik MOET daar van uit gaan.
Mijn stroom die ik maak met mijn PV-installatie is GROEN. Ik produceer REGELMATIG meer dan ik verbruik en dus "gebruiken" mijn naaste buren deze groene stroom, ondanks dat zij HELEMAAL NIET klant zijn bij een groene leverancier.

Ik heb bij Ecopower onlangs navraag gedaan betreffende de facturatie bij PV-panelen met een dubbele teller. Het antwoord dat ik daar kreeg, was dat de beide tellers "niet" worden samengeteld wat betreft de facturatie. Dit wil dus zeggen dat als bijvoorbeeld de nachtteller negatief staat en de dagteller positief je toch de dagteller gefactureerd krijgt zonder aftrek van de nachtteller.
Misschien dan toch overschakelen naar een enkelvoudig tarief.

Jan de gols,

Niks huurprijs voor een dubbeltariefmeter.

Een dubbeltariefmeter waarvan het nachtgedeelte niet meewerkt wordt beschouwd als een enkelvoudige meter.

De hardware is aanwezig om eventueel ooit de omschakeling te doen .... ik denk dat infrax alleen maar dubbele meters plaatst, en vervolgens de klant laat kiezen of hij enkel of dubbeltarief wil.

dirk

Bizar Dirk,

Ecopower meldt mij het tegendeel alsook dat men administratief het dubbel tarief wel kan stopzetten bij de distributienetbeheerder, waarbij ik veronderstel dat de omschakelpuls niet meer meegestuurd wordt bij het desbetreffende tariefovergang. Zij kunnen er evenwel geen bedrag opplakken.
Dank voor de info!

Geert
hoe krijg je het voor mekaar om een nachtteller negatief te draaien laten tot een negatieve stand? (PV leveren geen elentriek 's nachts). Of produceer je electriciteit 's nachts ? Zo ja, hoe dan?

Mij dagteller draait alle werkdagen/schooldagen achteruit (niemand thuis tussen 8 en 17u). Mijn nachtteller loopt sneller op dan mijn dagteller (vanwege het "uitstellen" van verbruik door boiler/wasmachine/vaatwas tot na 22u. en/ weekend)
Dus ik blijf bij mijn 2-voudige teller uit principe: afvlakke van pieken overdag; ophogen van dalen 's nachts/weekend

Dirk