Help, te goed geïsoleerd !!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Sinds kort hebben we op vraag van de wederhelft een klein, modern en vooral milieuvriendelijk houtkacheltje geplaatst in onze living. Omdat ik als hobby nogal wat bezig ben met massief hout (meubeltjes)heb ik veel "gratis" brandstof om elke avond wat gezellige warmte in huis te halen.

Uiteraard slaat onze van zichzelf al zeer zuinige condenserende brander niet meer aan omdat de thermostaat ook in de living hangt. Dit is uiteraard geen probleem want buiten in de living moet het nergens warm zijn.

Wat ik echter wel vervelend vind, is dat ik ons huis nogal goed geïsoleerd heb en dat het 's ochtends in de living nog steeds 21 a 22 graden is. Op het eerste verdiep slapen we met de ramen open en daalt de temperatuur dus tot 16°C, ook in de badkamer. Ik kan hier nog mee leven, maar vrouwen en vooral kindertjes van 2 jaar vinden dat niet fijn.

Wie heeft er "eenvoudige" truukjes om dit euvel op te lossen ? Een nieuwe draadloze thermostaat kopen en in de badkamer leggen ? Andere suggesties ?