het ideale shed dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Mijn architect (die ik enkel de plannen liet tekenen voor de bouwvergunning, en de rest zal ik zelf opvolgen), had het idee om op ons stuk dat we bijbouwen een "shed dak" te zetten. Dit als alternatief voor een plat dak omdat je hiermee wat meer hoogte creëerd en ook redelijk veel glas kan in voorzien.
Het nieuwe stuk is 8m op 6m (zie bijgevoegd plan), de buitenmuren aan de 2 zijkanten zijn gemeenschappelijk met de buren maar niet aangebouwd (20cm dik baksteen)dan 2 cm spouw, 3cm isolatie en dan een binnenmuur (baksteen 9cm).

Mijn probleem is dat de dakkonstruktie niet in detail uitgetekend werd, en ik had ook de indruk dat de architect dat niet direkt wilde doen (er zou eerst een studie gemaakt moeten worden om het dauwpunt te berekenen etc... en dat is tot dusver dus niet gebeurd).
Ik wil natuurlijk ook kosten besparen van bijkomende studies en plannen.
De architect verzekerde mij ook dat ik zo'n dak gerust zelf kon maken, mits de nodige handigheid.
Dit forum lijkt mij erg nuttig, ik las al de volledige thread "Oei, mijn dak is plat!". Heel interessant!
Een shed dak is te vergelijken met een plat dak (de muren lopen alleen wat schuin op (23° helling) daarna stijl naar beneden (stuk met glas) en dit 2 keer (zie plan).
Ik wou het even in de groep gooien: hoe construeer je dit nu best? De basis bestaat uit een aantal oregon balken dwars op de muren, rustend op de binnenmuren, en misschien best ook en stukje ingefreesd in de buitenmuur?

Heeft iemand ervaring met dit soort daken?
Graag veel reakties!

Pascal.