Hoe best kieren opsporen?

Hallo,

Stapsgewijs zijn we onze woning uit 1940 (bel etage rijwoning) aan het verduurzamen. We zijn hier reeds 10 jaar geleden aan gestart en hebben al grote delen geisoleerd, maar nog niet alles. Voor de overblijvende delen heb ik enkel vragen. Voor de duidelijkheid heb ik mijn 3 vragen in 3 topics op het forum geplaatst: wachtgevel isoleren, betonplaat bel-etage woning isoleren, kieren opsporen.

Ik denk dus dat we nog met verliezen zitten via kieren etc en zou die eens willen opsporen omdat we nu budget hebben om dit verder aan te pakken. Laat je hier best een expert komen of kan een warmte camera (die je voor minder dan 100 euro al hebt) ook een oplossing zijn?

Alvast bedankt voor jullie adviezen.

Gill

Reacties

100 euro voor een warmtecamera is misschien een kwaliteit te laag; 200 lukt wel denk ik ;-).

Maar kieren gaat over luchtlekken.  Eenvoudigste is met  bv een wierrookstokje langs ramen en deuren en bv aansluiting van het dak te gaan om daar tocht op te sporen.  Al moet je nadien wel best iemand zoeken om ook de ramen en deuren beter tochdicht te maken.  Maar idd als het 'erg' is naar toch, zal een warmtecamera ook helpen.  

Merk wel op dat een oude woning voor ventilatie rekende op de luchtlekken voor ventilatie.  Doe dus zeker de oefening een ventilatiestrategie voor je woning te bedenken.  

Walter

Bedankt voor de tips!