Hoe betonplaat bel-etage woning isoleren?

Hallo,

Stapsgewijs zijn we onze woning uit 1940 (bel etage rijwoning) aan het verduurzamen. We zijn hier reeds 10 jaar geleden aan gestart en hebben al grote delen geisoleerd, maar nog niet alles. Voor de overblijvende delen heb ik enkel vragen. Voor de duidelijkheid heb ik mijn 3 vragen in 3 topics op het forum geplaatst: wachtgevel isoleren, betonplaat bel-etage woning isoleren, kieren opsporen.

We hebben een bel-etage woning met een beton plaat tussen de garage en onze woonruimte. Deze is 14cm geisoleerd aan de kant van de garage met PUR. De beton plaat tussen de living en garage loopt ook verder naar ons terras (dat ook op de garage ligt) en dus komt de koude via dat deel van de betonplaat waarschijnlijk ook sterk onze woonruimte in. Hier vind ik weinig over terug, wat zou hier een oplossing kunnen zijn of moet ik hiervoor best naar een architect?

Alvast bedankt voor jullie adviezen.

Gill

Reacties

Die doorlopende betonplaten maken het leven idd ingewikkeld... Dat kan op een verdieping zijn, je dak en idd bv een plaat die doorloopt naar je terras.  

Maar het is 'ingewikkeld': je zou de betonplaat die doorloopt naar buiten onder en boven moeten inpakken om het goed te doen.  Of langs binnen de 'binnenkomende' plaat inpakken.  Maar meestal is er een vlak te veel waar je moeilijk aankan... bv boven op je terras, of langs binnen, bovenop de vloer.  Dat zijn iedere keer mogelijke koudebruggen.  Al gok ik dat er nog wel mogelijk meer koudebruggen zijn die aandacht kunnen vragen.  

Walter

 

Dag Walter,

bedankt voor je antwoord.

Ik dacht inderdaad om isolatie boven op het terras aan te brengen (het is een houten vloer dus er is wat ruimte tussen de beton en de planken).

Dat zou dan 4cm isolatie kunnen zijn, enkel bij een stortbui moet het water dan nog wegkunnen en er zullen ook heel wat plekken zijn waar er kieren tussen de isolatie zal zitten. Vraag is dus of dat wel een effect zal hebben?

Gill