Hoe kolommen ramen isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb een vraagje.
Tussen mijn aluramen (ok, niet de beste keuze, wel met 1.1, achterkant is ook zuidoostkant) zijn 2 metalen kolommen omdat onze architect graag met staal werkte. Deze worden bedekt met afwerkingsprofielen in metaal??? Gevolg: gigantische koudebrug: immers buitenprofiel - lucht - binnenprofiel.

Kan ik dit op een of andere manier toch proberen te isoleren, opvullen met bv. glaswol gaat niet veel helpen omdat metaal een prima geleider is!

Ik voeg ook een foto toe om te tonen wat ik bedoel: eentje is er nog niet afgewerkt omdat ze verkeerd opgemeten was rode paal rechts). (enfin als ik hem geupload krijg)

Onderaan mijn ramen ben ik tegen de blauwe steen aan de binnenkant glaswol aan het aanbrengen en isomoplaat (overschot witte pleisterplaat) om contact met de steen te vermijden. Is dit goed of pak ik dit toch beter anders aan?