Hoe zwaar mag gyproc zijn die je aan een houten binnenframe bevestigd ?

Hallo, 

ik ben momenteel een huis (prefab houtskelet) van 1978 aan het renoveren. De muur die staat tussen 2 slaapkamerruimtes heb ik geluidsdicht gemaakt met knauf soundshield platen en glaswol (dubbele rij van telkenmale 3 platen = 6 platen in totaal ). Echter, nu maak ik me zorgen dat ik te veel gewicht heb gehangen aan de muur langs dezelfde kant(= 1 plaat is 25 kilo ongeveer, 260*120*12,5mm, en een totaal van 6 platen). Maak ik me nodeloos ongerust en kan de ene kant van de houten frame dat wel dragen ? Is bevestigd met vijzen

 

alvast dank voor de info 

Reacties

Je geeft geen info hoe de muur is opgebouwd.   

Maar wat je op deze manier aan de muur hangt vertaalt zich vooral in een enkele kracht naar beneden en is voor een gemiddeld houten skelet geen probleem.  Je vijzen in de platen, ook de derde, moeten wel diep genoeg in de balken gaan.

En de hele construction moet wel het extra gewicht op het verdiep aankunnen.  Maar ik denk hier niet dat het op 200kg zal aankomen.  

Ok, bedankt voor de info! 

Mijn excuses, ik ben inderdaad vergeten vermelden dat het om het gelijkvloers gaat. Het is een prefab-bungalow woning, en het gaat aldus om een tussenmuur tussen 2 slaapkamers op de benedenverdieping.

Mvg

 

Ellen