houtkachel en balansventilatie - een goed idee ???

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

besten,

is balansventilatie te combineren met een houtkachel ?

mogelijke bezwaren:
-schoorsteen is een gigantische koudebrug - of valt dit op te lossen met een goed geisoleerde schoorsteen en eventueel een (geisoleerd) kleppensysteem dat de schoorsteen moet afsluiten wanneer de kachel niet wordt gebruikt ??
-je loopt het gevaar CO in huis te zuigen - of bestaan er volledig luchtdichte kachels (waarbij zuurstoftoevoer wordt voorzien via grondbuis en er absoluut geen verbrandingsgassen kunnen uit de kachel worden gezogen door het ventilatiesysteem) ? of bestaat er een 'alarm'systeem dat verklikt wanneer er een overdruk ontstaat in schoorsteen tegenover woonkamer (zoals in cv ketels op gas ??) ?

misschien overtreffen de nadelen van een houtkachel de voordelen ervan in een lage energiewoning of passiefhuis, maar ik kan toch moeilijk geloven dat er echt niemand van al de LEW'ers hier verzameld een houtkachel staan heeft

sam