houtskelet zonder SOD-firma

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik doorloop al een paar avonden het forum. Alle vragen zijn interessant maar daarna ontspint zich een dusdanige over- en weerdiscussie dat ik gewoon niet meer kan volgen. Mijn vraag is niet zo moeilijk en ik hoop het antwoord ook niet. Wij zouden graag een houtskeletwoning bouwen volgens de regels van jullie kunst, maar liefst met een eigen architect. Ik heb niet echt vertrouwen in de SOD, zelfs niet in diegene die zich de besten noemen, en als ik er wel vertrouwen in heb, dan ben ik gedegouteerd door de verplichting om hier de keuken te bestellen en daar de vloeren. Maar ik denk ook niet dat een (gewone) schrijnwerker aan zo'n woning kan beginnen, en ook niet eender welke architect. Hoe moet het dan? Ik ben niet op het lijstje gebotst van architecten, dat ergens staat aangekondigd. en ook niet op de SOD HS die becommentarieerd stond. Heb ik niet ver genoeg gelezen (tot 11/2003)? Daarvoor dan mijn excuus. Toch bedankt voor een antwoord.

Reacties

Hallo Bart,

Ik wilde graag de info bekomen die jij blijkt te hebben in verband met degelijke HSB zonder SOD, maar je e-mailadres schijnt niet meer actief te zijn, tenminste, het mailtje dat ik je toezond komt onafgeleverd terug.

Is er iemand anders die me nuttige informatie kan bezorgen over HSB in het Antwerpse ? 'k hoorde net positieve klanken over een aannemer in Tremelo, maar bij het openen van zijn website zag ik dat hij eerder gespecialiseerd is in exclusieve villabouw. Ik zelf zou graag een rijwoning realiseren in HSB.

Bedankt aan allen.

Muriel,

momenteel zijn we zelf ons HSB aan het bouwen, neem maar eens een kijkje op http://www.janenels.tk
We zijn allen DHZ en als wij het kunnen, waarom zou een schrijnwerker het niet kunnen.
Neem echter wel een architect die iets kent van dampopen, luchtdichte en correct geisoleerde houtskeletwoningen. Die kan dan de schrijnwerker bijsturen waar nodig.

groeten,
Jan

Hallo,
We zijn momenteel zelf een passieve HSB aan 't plaatsen en zoeken hulp voor het plaatsen zelf van de skelet en de afwerking ervan (isolatie, Fermacel etc). Kan iemand mij enkele adressen (van schrijnwerkers of andere geïnteresserde vaklui) doorspelen (regio Ronse)?

Hartelijk dank,

Sabine