houtvezeldakplaat+schouw =koudebrug, brandgevaar

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste forummers

Het archief zitten uitpluizen maar niet echt een antwoord op mijn vraag gevonden.
We lieten celit 4 D platen als onderdak gebruiken voor het gedeelte dat we aan het bijbouwen zijn. Nu moest ik wel een opening maken in de onderdakplaat om onze schouw die overgaat van potten in een dubbelwandige inox schouw naar buiten te loodsen.
Enkele vragen:
1: Ik heb de celit 4 d plaat zo nipt mogelijk uitgezaagd om de schouw door te steken. Is er een mogelijk brandgevaar van de houtvezels die tot vlak tegen de schouw komen (tegen de gëisoleerde dubbelwandige inox buis).

Probleem 2: Ik kan de celitplaat natuurlijk veel verder wegzagen maar dan crëeer ik een grote koudebrug en vergroot ik het risico van waterinfiltratie in mijn onderliggende isolatie (de functie van een onderdak is toch het mogelijke regenwater dat voorbij de dakpannen geraakt af te voeren. Hoe los ik dit op rond de schouw en liefst op een ecologische manier.

Alvast bedankt voor jullie medewerking.
Groeten
Tom