Huis van Bjorn

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Bjorn,

Mooi artikel, mooie woning, gewoon puur met goeie prioriteiten, het meeste wist ik natuurlijk al, maar een fotoje is altijd plezant. Het enige dat ik miste was een plattegrond, vooral omdat die zonering enzo daardoor mooi kan worden geillustreerd. Dat ideetje van dat terugkeren tuinpad lijkt mij heel interessant. Iedereen lezen....

In onze vorige woning hadden we een verbruik van 60 l water/dag/persoon, dit zou nu op zijn minst moeten halveren door het gebruik van regenwater.

3300 Kwh/jaar electriciteit, nu alleen spaarlampen en straks hotfill wasmachine en vaatwas. zonneboiler nog niet actief (installateur heeft een accidentje gehad bij het boren van de muurdoorgang voor de ontluchting avn de afvoerleidingen).

Dit weekend verhuist, nog geen afwerking van de ramen (damppapier zoals bij dirk zoals in de VIBE uitgave van deze maand + kassement), deuren na 1 januari, damppapier moet overal nog worden vastgekleefd aan de wanden, in de keuken en living al de eerste dag na de verhuis uitgevoerd en al direct een opmerkelijk verschil in comfort - dakoversteek is over de lengte van twee meter nog niet geisoleerd boven de dragende muur. Allemaal dingetjes die nog moeten worden afgewerkt, maar het doet wel deugt dat je direct het effect waarneemt.

Vanaf januari zal het interessant zijn om het verbruik te registreren, voordien heeft het niet veel zin.

Algemeen vraagje: de luchtvochtigheid is nu stabiel tussen 55 en 65 %, is dat droog genoeg voor het plaatsen van de plankenvloer ? Wat is de ideale luchtvochtigeheid voor het algemeen comfort ?

Luc