huisstofmijt en verluchting

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Allen,

Wij wonen in een houtstkeletbouw met mechanische verluchting (90% warmterecup). Beneden vloerverwarming en bovenverdieping (voorlopig) zonder verwarming. Een half jaar geleden is er bij ons zoontje (bijna 4 jaar) een allergie voor huisstofmijt ontdekt. Hij kon 's nachts niet meer voldoende slapen omdat hij herhaaldelijk moest hoesten.
Met medicijnen (zyrtec)is dit opgelost. Maar ik ben niet zo'n fan van medicatie, dus vraag ik me af of we dit niet anders kunnen oplossen.
We wonen hier nu 2 jaar. Onze vorige woning was een zeer tochtige oude woning met 2 mazoutkachels, erg stoffig! En toch geen last van allergie.
De relatieve vochtigheid in onze nieuwe woning is momenteel 45 a 50% zowel boven- als benedenverdieping.
In de winter ligt dit wat lager, maar ik weet niet precies meer welke waarde dit was.
Nu dacht ik dat huisstofmijt vooral voorkomt in een vochtige omgeving. Hoe komt het dan dat ons zoontje er momenteel bijna geen last van heeft en in de winter wel?
Misschien is het te stoffig (te droge lucht) op zijn kamer. Iemand goede suggesties, want de kans is groot dat de allergie terug de kop opsteekt als de winter zijn intrede doet.

Groetjes,

Jan Smeyers

P.s. Momenteel draait de ventilatie constant op de spaarstand (stand 1) omdat de schakelaar nog niet is geïnstalleerd. Kan 's nachts verluchten in stand 2 beterschap bieden?