Iemand ervaring met de warmtepompen van Ecoforest zoal de EcoGEO

Op de bouwbeurs werden ons de geothermische warmtepompen van Ecoforest voorgesteld (https://ecoforest.com/nl/warmtepompen/geothermisch/). Op papier lijken deze modelerende warmtepompen alvast interessant en het bedrijf is toch al een aanzienlijk aantal jaren actief. Echter vind ik momenteel geen recencies over deze warmtepompen. Heeft iemand ervaring met deze? Blijkbaar werken ze ook met propaan als koelvloeistof in de compressor, dit zou ook 'ecologischer' moeten zijn.

Reacties

Ik kende de fabrikant niet. Weer iets bijgeleerd.  

Wel even door zijn documentatie gegaan en zijn technische documentatie is op zijn minst correct.  Ze geven mooi de prestatiecurves bij verschillende vermogens en temperaturen.  Je moet bij anderen hard je best doen op die info te krijgen.  Dat is al een goede indicatie voor kwaliteit.  Interessant om te zien dat de WPs hun hoogste rendement halen in de 20-40 procent van het vermogen range....

Propaan wordt al heel wat jaren aangekondigd als het volgende koelgas.   Op zich heeft het wel een aantal superieure eigenschappen.  Ik dacht dat het als koelmiddel het dichtst bij freon komt naar prestatie (waarbij ik altijd dacht dat de prestaties van freon nog altijd beter zijn dan de nieuw ontwikkelde koelgassen).  

1 mogelijk probleem is ondersteuning; denk je dat je verkoper binnen jaar nog ondersteuning kan bieden?  

Zelf heb ik een wp van Ochsner; de kleine verkoper is echter vrij snel na de installatie gestopt.  Gelukkig zit er in België nog een bedrijf dat Ochsner ondersteunt; maar het kost me al snel 100 Euro op hen tot bij mij te laten komen wegens de afstand...... (niet dat dat veel voorkomt ;-)).

Dank Walter,

Je kent er heel wat meer van dan ik. Inderdaad goed advies om te kijken of er blijvende ondersteuning is. Dat zal ik zeker mee in overweging nemen. 

Ps; belangrijkste oefening; welke grootte van.WP raden ze aan voor welke woning...

Ik wou je op de hoogte :)

Momenteel moet het EPB nog opgesteld worden. Daarna heb ik ook een beter zicht op de verschillen met de concurrentie.