inbouw casette op aardgas aan te raden ??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Voor mijn nieuwbouw ga ik CV plaatsen op aardgas, toch overweeg ik om de living en open keuken te verwarmen met een inbouwcassette (Flam) op aardgas, dit in gesloten systeem met muurdoorvoer via concentrische buis en met een ventilator die zowel vooraan aan de kachel als zijdelings uit de schouw voor verplaatsing van de warme lucht zorgt. Ik zou één van de nieuwere modellen nemen gestuurd via een draadloze thermostaat van theben (speciaal voor de flamkachel). Volgens de installateur kan ik deze perfect als hoofdverwarming gebruiken en zal ik qua verbruik zeker goedkoper gesteld zijn dan met de CV. Daar ik in de garage, berging en hal geen radiators zet (slaapkamer wel maar die zullen weinig of niet gebruikt worden) zal ik die CV dus vooral gebruiken voor verwarming badkamer en warm water. Nu is mijn vraag of er mensen zijn die hier negatieve of positieve ervaringen mee hebben ???

Reacties

Hallo, ik ben van plan een inbouw-gashaard te plaatsen.
Daar ik voorstander ben van een gesloten verbranding, kan
zo een inbouwgashaard aangesloten worden op een bestaande
kachelpijp, dus met een concentrische pijp (dubbelwandig).

De bestaande schoorsteen loopt wel schuin, en de laatste 20j
hebben we gestookt met een houtkachel.De schoorsteen is gemetst geweest met schoorsteenpotten.

Hartelijk dank voor wat wijze raad.

Carlos.

Indien uw rookkanaal grootgenoegd is kan hier een concentrische buis in worden geplaatst. nadeel is wel de versleping van de schoorsteen (schuinlopen). maar je kan ook door de buiten gevel.
Zelf ben ik ook opzoek naar een inbouw gesloten gashaard maar dan een model waar je ook water mee kan verwarmen om de temperatuur in de zonne boiler omhoog te trekken in de koude winter maanden.
Ik wil een gewone kachel achterwegen laten daar ik volgens het passiefhuis concept wil bouwen.
Kan iemand mij hier wat info over bezorgen?

Alvast bedankt,

Erwin.