Instellen tijdprogramma tapwater vitotronic 200

Heeft iemand een voorbeeld hoe het gunstigste het tijdprogramma ingesteld kan worden voor tapwater vitotronic 200 van Viessmann rekening houdend met legionella bestrijding 1 x per week

 

Reacties

Geef een beetje aan wat 'gunstig' kan zijn.  Moet je rekening houden met capaciteitstarief, zijn er zonnepanelen, kan de warmtepomp het helemaal zelf of moet een deel met elektrische weerstand? 

Kan je instellen welke temperatuur voor een legionella voorkomingsprogramma gebruikt wordt?

Hoi Walter,

Capaciteitstarief is niet van toepassing de zonnepanelen worden later op de warmtepomp aangesloten verder kan de warmtepomp bijna geheel zelf het warm water voorzien. Voor de legionella bestrijding wordt 60graden gebruikt. Heeft het zin om evt de warm watervoorziening tussen 24:00 en 6:00 uit te zetten  Gr. Gert-Jan 

Wat bedoel je met zonnepanelen aansluiten op de warmtepomp; daar heb ik nog nooit van gehoord ;-).  

Hoe bedoel je dat de warmtepomp 'bijna' zelf het warm water voorzien?  Wat kan ze niet?

Wat zin heeft; moet je wat duiden hoeveel warm water je gebruikt, hoe groot de buffer is, wat het vermogen is van de warmtepomp.   

Ik begrijp dat er geen momenten zijn dat je elektriciteit goedkoper.  Correct?

Wil je zuinig warm water maken met de warmtepomp, moet je zorgen dat het water zoveel mogelijk afgekoeld is.  Hoe lager de watertemperatuur, hoe zuiniger het opwarmen verloopt. Maar dat komt eventueel in conflict met je noden aan warm water.  

Of ook je kan je buffer op een lagere max temperatuur zetten als je toch wekelijks naar hogere temperaturen gaat.  

Veel opties, veel mogelijkheden...