IsoFLoc

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hi,

Toen ik verleden jaar mijn dak isoleerde met 12cm rotswol tussen spanten van 18cm. Wist ik nog niet dat die 6cm spouw tussen het dakbeschot en de isolatie niet goed was.
Daarom vroeg ik me af of het mogelijk is die resterende 6cm op te laten vullen met Isofloc of iets soortgelijks? Ik had natuurlijk wel graag gehad dat de bestaande isolatie kan blijven zitten.
Wie kan me tevens een prijsidee geven van Isofloc? Het zou om 80m² dak gaan aan een dikte van 6cm. Geeft dus 4.8m³ isolatie.

Mvg,
Leo

Reacties

Hallo,

Ik heb een houten zolder met een hele scheve vloer. Nu heb ik vloerplaten gekocht 60X122 (mes en groef). Ik wilde deze plaatsen nadat ik de vloer helemaal met balkhout heb uitgevlakt.
Nu krijg ik en advies van een kennis, hij zegt je kan ISOfloc gebruiken om je vloer te vlakken( soms wel 10 cm scheef) en direct op het ISOfloc (zonder balkhout de vloerplaten liggen, kan dit????

Groet

Ton

voor zover ik begrijp wat je bedoelt kan dit niet : cellulose vlokken zijn heel comprimeerbaar .

er bestaan wel cellulose-korrels, maar dat is iets anders .
daarmee zou het theoretisch wel kunnen lukken, maar alleen als de vloer eronder stevig is (bestaande plancher, betonvloer,...).
ik vind het in ieder geval geen alternatief voor een constructieve oplossing ; je kunt beter eventuele krachten afleiden naar de muren . korrels tussen de balken gieten, en laten dragen op het plafond eronder kan niet .

Biplex slibt na een tijdje dicht en verliest zijn dampopen karakter. Het is dus helemaal niet slecht, zelfs heel goed, dat er een spouw tussen de biplex en de isolatie zit.